Au intrat banii pe cardurile de energie. Anunţul zilei despre tranşa doi de 700 de lei

Redactia -

Au intrat banii pe cardurile de energie. Anunţul zilei despre tranşa doi de 700 de lei

Veste bună pentru beneficiarii cardurilor de energie.

„O veste bună are și domnul ministru al Fondurilor Europene. Cardurile de energie, aflate acum în circulație, respectiv peste 1,5 milioane, au fost alimentate cu o nouă tranșă în valoare de 700 de lei pentru fiecare beneficiar. Iar noile carduri, aflate în proces de distribuire, vor fi alimentate cu bani după ce Poșta Română va anunța că au ajuns la cei aproape 400.000 de beneficiari”, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Vor beneficia de a doua transă pentru plata facturilor la energie aproximativ 2 milioane de gospodării. Din acestea, circa 1,65 milioane de gospodării au beneficiat și de prima tranșă din acest ajutor, în prima parte a acestui an, iar alte aproape 400.000 de familii primesc pentru prima dată acest sprijin.

Sprijinul pentru compensarea facturilor la energie se acordă categoriilor de beneficiari eligibili pe baza listelor comunicate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și verificate de Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Telecomunicații și Agenția Naționale de Administrare Fiscală.