Au vrut să se aureoleze acasă campioni naționali și au reușit! Tricolorul LMV, a doua câștigătoare din Ploiești de prim eșalon al voleiului masculin

Dragos Trestioreanu -

Au vrut să se aureoleze acasă campioni naționali și au reușit! Tricolorul LMV, a doua câștigătoare din Ploiești de prim eșalon al voleiului masculin

La 12 ani de la ultimul titlu național din voleiul masculin autohton adjudecat de Petrom Ploiești, echipă… desființată la finele sezonului 2005-2006, o altă formație din reședința județului Prahova, Tricolorul LMV, devine campioană. Iar asta după numai șase ani de la data înființării acestui club și la doar al treilea sezon de participarea a sa în Divizia A1! Finanțată de către o firmă care și-a început activitatea în Ploiești, mutându-se apoi la București, și atrăgând sponsori de calibru din oraș, Tricolorul LMV a obținut, la finele primei ediții în care a participat în primul eșalon, locul al 6-lea, iar în următoarea – pe cel de-al cincilea. A jucat în două ediții la rînd ale CEV Cup, dar fără succes, fiind eliminată rapid, însă speră ca, la toamnă, să aibă noroc, din postură de campioană națională.

Bogdan Olteanu și coechipierii săi, români și străini, ar fi putut să se aureoleze campioni încă de sâmbătă, 21 aprilie 2018, dacă ar fi câștigat două seturi în derbiul de la Galați, cu Arcada, pe care l-au pierdut însă cu 3-1. De parcă ar fi… vrut să devină campioni neapărat în sala Olimpia, în fața iubitorilor de volei din Ploiești! Ulterior a doar trei zile de la eșecul din urbea de la malul Dunării, marți, 24 aprilie, de la aceeași oră – 20.00, conform unei decizii mai de ultimă oră a Federației Române de Volei, fiindcă inițial doar ploieștenii ar fi jucat de la opt seara, celelalte două partide, SCM U Craiova-Arcada Galați și CSA Steaua București-CSM București, având drept moment de start două ceasuri mai devreme -, trupele lui Olteanu și, respectiv, Gontariu au avut parte de un… dialog la distanță. Cu un punct mai puțin decât ploieștenii, în ierarhia de dinaintea ultimei etape, gălățenii beneficiau de o singură șansă de a mai spera la titlu: un succes cu 3-0 sau 3-1, în Bănie, coroborat cu o victorie a echipei VCM Zalău, în „Olimpia”. Speranțe deșarte – deși s-au impus la Craiova cu 3-0, terminând meciul înaintea celui de la Ploiești -, deoarece, după un început mai dificil de meci, primul set fiind adjudecat, cu 27-25, parcă printr-o minune, ardelenii părând a-l fi câștigat deja, formația lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a pus stăpânire totală pe joc – 25-17 și 25-19, pentru o victorie în minimum de seturi, 3-0 -, nemaidând deci, deloc, emoții suporterilor, din păcate veniți într-un număr nemeritat de mic, la sală, pentru a susține și sărbători… singura campioană națională a Ploieștiului, în sportul de echipă! Parcă localnicii s-au plictisit de sport, vinovați făcându-se și cei care, încet-încet, au lăsat „Olimpia” aproape fără partide de seniori! Cu atât mai mult este de lăudat performanța Tricolorului LMV, a cărui conducere administrativă a dovedit pasiune, inteligență, competență și seriozitate, alcătuind – împreună cu staff-ul tehnic – un lot competitiv care, bine pus în valoare de pe margine, a avut un play-off așa cum trebuia, adică unul demn de a câștiga titlul! Asta după ce sezonul regular fusese încheiat în spatele Stelei, cea care a terminat însă campionatul abia pe a treia poziție, sub Tricolorul LMV și, respectiv, Arcada.

Pentru ultimele două echipe, sezonul oficial nu s-a încheiat încă, Bogdan Olteanu, Gijs Jorna, Julian Bissette, Cristian Bartha, Jose Carrasco Angulo, Laurențiu Lică, Nikita Stulenkov, Philipp Kroiss, Aleksandar Milivojevic, Alexander Kullo, Pavel Dușkov, Ovidiu Costin Darlaczi și Tudor Magdaș urmând a fi prezenți, pe 1 și 2 mai, la Final Four-ul ediției 2017-2018 a Cupei României, ce se va desfășura în sala Dunărea, din Galați, și la care vor mai fi prezente, în afara gazdelor de la Arcada, VCM Zalău și SCM U Craiova. Adică, tocmai adversarele Tricolorului LMV, respectiv ale Arcadei, din ultima etapă a campionatului Diviziei A1! În prima zi a turneului final, cel dintâi meci se va desfășura de la ora 16.30 și îi va opune pe craioveni ploieștenilor, iar de la 19.00, gălățenii vor primi replica zălăuanilor, ambele meciuri urmând a fi preluate în direct pe unul dintre canalele postului de televiziune Digisport. Ultimul act al Final Four-ului este programat pe 2 mai, de la 19.00 și tot în transmisia live a Digisportului. În cazul în care va trece de SCM U Craiova, calculele hârtiei îi indică drept adversari în finală ai lui Olteanu & Co. pe Gontariu și coechipierii săi, iar asta la puțin timp după derbiul mai sus menționat, care a avut loc în aceeași sală. Astfel încât, băieții lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu se pot lupta pentru a bifa eventul acestui sezon oficial. Ceea ce, la doar a treia prezență în primul eșalon, reamintesc, ar fi o performanță de-a dreptul extraordinară! Interesant este că, transferați vara trecută de la campioana ediției 2016-2017, viitoarea oponentă din semifinala apropiatului Final 4 de la Galați, SCM U Craiova, Lică, Bartha, Stulenkov și Kullo au câștigat al doilea titlu național consecutiv, dar cu formații diferite!

Foto: Facebook, www.007sport.ro și www.tricolorullmvploiesti.ro