Autorităţile anunţă 17 noi cazuri de infectare cu virusul Covid, în ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova

Daniel Dimache -

Autorităţile anunţă 17 noi cazuri de infectare cu virusul Covid, în ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova

La nivelul județului Prahova, în data de 15 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1036 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 122 de persoane au ieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, și au intrat alte 183. În carantină instituționalizată se află 26 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 170 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat și 102 au fost declarate vindicate și externate.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, cinci sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Doi dintre aceștia sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

În ultimele 24 de ore, conform raportărilor oficiale, în judeţ s-au înregistrat 17 noi cazuri de infectare cu virusul Covid19, iar 8 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi din spitalele cu cazuri Covid ale judeţului.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 14 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale, legitimate 141 de personae și oprite în trafic 105 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 975 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 46 sancțiuni, în valoare de 56200 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

15 IUNIE 2020