Autorul condamnat în 2011 pentru furt în valoare de 1 milion de euro, suspect că a comis-o din nou

Daniel Dimache -

Astăzi, polițiștii din Ploiești au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de furturi din locuințe și dintr-un autovehicul. 5 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, informează IPJ Prahova.

La data de 15 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din Ploiești efectuează 5 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe și furt dintr-un autovehicul. Două descinderi au loc în Ploiești și alte trei în Valea Călugărească.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada martie – aprilie a.c., persoanele în cauză ar fi săvârșit 6 infracțiuni de furt din locuințe de pe raza municipiului Ploiești. Se pare că aceștia pătrundeau în locațiile vizate prin efracție, pe timpul nopții, de unde sustrăgeau bunuri și valori (bani, bijuterii, electronice, parfumuri, obiecte vestimentare etc).

De asemenea, acealeași persoane sunt bănuite că, la data de 28 aprilie, ar fi spart geamul lateral al unui autovehicul din Ploiești, din habitaclul căruia ar fi sustras un portofel, care conținea acte și suma de 100 de lei. Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 25.000 de lei.

La percheziții au participat și jandarmi.

Pe surse, aflăm că una din persoanele bănuite de infracțiunile pentru care se desfășoară perchezițiile de azi este un bărbat din Valea Călugărească, condamnat pentru furt calificat savarsit în Ploiești, în anul 2011 (cu prejudiciu 1 milion euro).

In urma perchezițiilor de azi, la persoane bănuite de furt calificat, polițiștii au depistat toate cele 5 persoane căutate.
Doi dintre aceștia sunt bănuiți de săvârșirea celor 6 furturi din locuință și a furtului din auto.
De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum ceasuri, telefoane mobile și obiecte vestimentare.