Avancronica finalei Cupei LMF Prahova 2018/Cine va câștiga trofeul: MFC sau Viking Pruszinski?

Redactia -

Avancronica finalei Cupei LMF Prahova 2018/Cine va câștiga trofeul: MFC sau Viking Pruszinski?

Miercuri, 23 mai 2018, ora 20.30, la baza sportiva Kiru Sport, de lângă Sala sporturilor Olimpia, MFC Ploiești va juca prima finală în Cupa LMF Prahova, iar asta după numai patru ani de la înființare.

MFC o va avea drept adversară pe însăși deținătoarea trofeului, cucerit în anul 2017, mai exact echipa Viking Pruszynski Ploiești. Duelul dintre cele doua formații va fi și unul al generațiilor, pentru că la MFC Ploiești s-a dorit alcătuirea unei trupe tinere, dornică de performanță, cu jucători trecuți și pe la Petrolul, precum Mihai Vanghele, Dănuț Iancu, Alexandru Crăciun, Eugen Rudaru sau Theodor Bojoagă.

La Viking Pruszinski, echipa a fost construită apelându-se la oameni cu experiență, ca Ion Catană, Daniel Chiriță, Decebal Nae, și ei foști echipieri ai clubului găzarilor, Ionuț Filip, Robert Lungu, Cristian Dumitrache sau Amansio Paraschiv. Cert este că ambele grupări au fotbaliști tehnici, cu „foame” de trofee, unii care practică un joc frumos. Evident, se observă lesne și priceperea celor doi antrenori ai finalistelor, Gabriel Georgescu (MFC Ploiești) și Iulian Bucur (Viking Pruszinski).

Există astfel toate premisele pentru vizionarea unui spectacol minifotbalistic interesant, atât pe teren, cât și în micuța tribună amplasată la baza sportivă aparținându-i componentului… “vikingilor”, fostul internațional din fotbalul mare Daniel Chiriță, alias Chiru!

Organizatorii așteaptă ca finala să fie urmărită de cât mai mulți simpatizanți ai minifotbalului, în general, și ai celor două combatante, în special. Nimic nu poate fi mai frumos ca o nocturnă fotbalistică, la o azvârlitură de băț de “Olimpia”, una în care în rolurile principale urmează să fie foști sau actuali fotbaliști bine cunoscuți în Ploiești și Prahova.