Avantajele jocului cu Lego pentru copii mici

Daniel Dimache -

Avantajele jocului cu Lego pentru copii mici

 

Știați că numele „Lego” este derivat din expresia daneză leg godt care înseamnă a juca bine?

 

Grupul Lego a început în atelierul lui Ole Kirk Christiansen, un tâmplar din Billund, Danemarca, care a început să fabrice jucării din lemn în 1932. În 1934, compania sa a ajuns să fie numită Lego. În 1947, Lego s-a extins pentru a începe să producă plastic.

Publicitate

 

Astăzi, Lego este una dintre cele mai bune jucării pentru jocuri de interior pentru copii de toate vârstele. Ca părinți, suntem mari fani ai Lego și iată de ce!

1. Promovează abilitățile motorii fine

Conectarea pieselor Lego de diferite forme și dimensiuni îi ajută pe copii să practice dexteritatea. Deoarece aplică diferite cantități de presiune pentru a conecta piese de diferite forme și dimensiuni, le exercită degetele și permite un control mai bun.

2. Construiește creativitatea

Construirea de modele complexe cu piese Lego de diferite forme, culori și dimensiuni ajută creativitatea și imaginația. Nu există nicio limită la ceea ce pot crea. Mai ales în timpul jocului liber, nu există bine sau prost. Este o imaginație fără sfârșit!

3. Dezvoltă rezolvarea problemelor

Jocul structurat cu Lego, unde copiii urmează instrucțiunile de asamblare, favorizează rezolvarea problemelor, concentrarea și atenția la detalii. Totul, de la echilibru, simetrie, forme, dimensiuni și culori, se învață în timp ce construiesc cu Lego.

4. Ajută gândirea matematică

Dezvoltă chiar gândirea matematică pe măsură ce mințile lor experimentează fracțiuni și diviziuni în timp ce încearcă să-și dea seama cum se potrivesc piesele mici și mari.

5. Abilități de planificare

Jocul structurat cu Lego care presupune urmarea instrucțiunilor este o provocare foarte distractivă, dar de dezvoltare pentru copii. Chiar și greșelile făcute îi învață să nu construiască, să-și reia pașii, să planifice și să analizeze pentru a atinge viziunea finală fără presiunea de a învăța. Este un proces foarte organic.

6. Persistență

Lego este una dintre acele jucării care pot ține un copil angajat ore în șir și îi pot învăța persistența în acest proces. Timpul de joacă cu Lego îi învață să persevereze, să continue să construiască, să-și ia timp și să crească în modele mai complexe pe măsură ce abilitățile lor se îmbunătățesc cu fiecare nivel.

7. Încredere

Așa cum am menționat mai devreme, nu există niciun bun sau prost în Lego. Jocul liber sau structurat este un proces bazat pe învățare care are ca rezultat o creație bazată pe viziunea și efortul copilului dvs. Există întotdeauna un sentiment de realizare la rezultatul final și copiii se laudă cu mândrie la sfârșit. Este o modalitate foarte pozitivă de a spori stima de sine.

 

Iată modul în care cei de la Lego au maximizat aceste beneficii prin joc structurat. Ca părinți, există anumite lucruri care ne-au ieșit cu adevărat în evidență:

1. Vârsta adecvată jocului

Ținând cont de vârsta copiilor, puteți alege o serie de proiecte de cărămizi Lego potrivite, ceea ce îi va ajuta să evalueze înțelegerea culorilor, formelor, dimensiunilor și construcției. Dar, în același timp, poate fi o provocare distractivă realizabilă, astfel încât interesul și concentrarea lor să fie menținute.

2. Încurajarea independenței

Lăsați copiii să facă greșeli (din lipsa unui cuvânt mai bun), astfel încât să le puteți explica diferențele în ceea ce au făcut și ce spuneau instrucțiunile. Învățarea din greșeli este o parte importantă a învățării și, ca părinți, tindem să ne grăbim să salvăm.

4. Joc structurat

S-ar putea să vă întrebați de ce am spus „greșeli” atunci când nu există niciun bun sau prost în Lego. Dacă citiți beneficiile enumerate mai sus, veți fi de acord că atât jocul structurat, cât și jocul liber cu Lego duc la dezvoltări cu mai multe fațete la copii. Cu toate acestea, urmarea instrucțiunilor ajută la construirea concentrării, rezolvării problemelor și atenției la detalii. Deci, acel aspect al învățării direcționate este la fel de important.

5. Concepte de învățare

Pe parcursul jocului, sigur vor exista câteva puncte complicate în care copilul se va încurca cu privire la modul și locul în care se va potrivi o bucată foarte mică sau nu ar putea găsi cărămida potrivită între două piese în formă identică, care aveau diferite nuanțe. În loc să îl ajutați direct în acest sens, luați-vă timpul pentru a explica conceptul și a-l îndruma într-un mod în care să ajungă singur în cele din urmă la soluție.

 

Swisso
Swisso