Avertismentul autorităţilor pentru şoferi: porniţi la drum doar dacă e strict necesar!

Redactia -

Avertismentul autorităţilor pentru şoferi: porniţi la drum doar dacă e strict necesar!

Ca urmare a atenţionării meteorologice COD GALBEN emisă pentru perioada 06.02.2015, ora 16:00 – 07.02.2014, ora 14:00, în intervalul menţionat, vor fi ninsori viscolite. In a doua parte a zilei de vineri, 06.02, si la inceputul noptii de vineri spre sambata aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali. Apoi, pana in dimineata zilei de sambata, 07.02, ninsorile se vor extinde in Muntenia, si va continua sa ninga in general slab, pana la orele dupa-amiezii. Cantitatile de precipitatii vor fi pe arii restranse mai insemnate, cu precadere in zona de munte si se va depune un strat nou de zapada, local mai consistent. Vântul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand ninsoarea cu viteze ce vor depaşi 50…60 km/h. In cursul zilei de sambata, vantul se va diminua in intensitate.

În acest context, se recomandă tuturor participanţilor la trafic şi în special celor din zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteo, să respecte restricţiile de viteză şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere.

De asemenea, recomandăm utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi să aibă în vedere echiparea vehiculelor corespunzator (anvelope de iarnă, saculeţ cu material antiderapant şi lopată), astfel încât să fie evitată producerea unor posibile evenimente rutiere, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar.