Avertizare de inundaţii valabilă pentru judeţul Prahova

Redactia -

Avertizare de inundaţii valabilă pentru judeţul Prahova

În ultimele 24 de ore, MAI a intervenit în sprijinul populației și al autorităților locale din zonele unde s-au manifestat fenomene meteo nefavorabile, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor.

La nivel național, acționează în prezent peste 1.400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (922 polițiști, 187 pompieri și 305 jandarmi) cu 591 mijloace tehnice, în cooperare cu personal din cadrul autorităților publice locale și CNAIR (95 angajați și 36 mijloace auto).

Totodată, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Argeș, Cluj, Caraș-Severin, Brașov, Buzău, Bacău, Galați, Neamț și Prahova, aflate sub avertizări și atenționări de fenomene hidrometeorologice periculoase, au fost activate grupele operative, iar la sediile primăriilor din județele aflate sub avertizare meteorologică sau hidrologică Cod Portocaliu a fost instituit serviciul de permanență. 

În acest moment, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă, în 11 județe (AG, BV, BZ, CJ, DB, GJ, HR, PH, NT, VN și VL) circulându-se în continuare în condiții de iarnă. În ultimele 24 de ore, CNAIR a acționat cu 26 de utilaje, folosind 146 tone de material antiderapant (sare și nisip) și 0,6 tone de clorură de calciu.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, în intervalul 19.04.2017 ora 17:00 – 21.04.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (afluenţii aferenţi sectorului aval Călimăneşti) – judeţele: Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj, Vedea –  judeţele: Argeş, Olt şi Teleorman,  Argeş         (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior) – judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov, Ialomiţa (bazin superior şi mijlociu), Prahova – judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Vedea – bazin superior, Neajlov, Ialomiţa – afluenţi bazin superior şi mijlociu şi Teleajen.