AVERTIZARE ȘI RECOMANDĂRI ALE POLIȚIEI PENTRU CIRCULAȚIA RUTIERĂ ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Daniel Dimache -

AVERTIZARE ȘI RECOMANDĂRI ALE POLIȚIEI PENTRU CIRCULAȚIA RUTIERĂ ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Comunicat de presă IPJ Prahova:

Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații, sub formă de ninsori și lapoviță, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Şi pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.