Avocat al apărării în cazul alegerilor locale Ciorani: ”Procurorul Portocală în varianta feminină se întoarce?!”

Redactia -

Avocat al apărării în cazul alegerilor locale Ciorani: ”Procurorul Portocală în varianta feminină se întoarce?!”

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti efectuează, miercuri, 18 percheziţii într-un dosar privind o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020 din comuna Ciorani, descinderile vizând inclusiv sediul primăriei şi casa primarului, au declarat surse judiciare.
Potrivit surselor menţionate, 15 percheziţii au loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei având loc în municipiul Ploieşti.
Ancheta în acest dosar vizează o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020, care ar fi avut loc chiar în ziua votului.

Gazeta de Prahova a obținut o declarație în exclusivitate de la unul dintre avocații apărării, Bogdan Păun:
”În această cauză se iau măsuri pompieristice pe un probatoriu absolut anemic. Care există, e sublim, dar lipsește cu desăvârșire.
În altă ordine de idei, momentul operativ al unui astfel de procedeu judiciar, declanșat de doamna procuror șef a secției de urmărire penală, este cu mult depășit, având în vedere că persoanele vizate de aceste cercetări au cunoștință despre existența dosarului încă din luna februarie 2021. Iar de la data formulării denunțului au trecut mai bine de 8 luni.
Mai mult decât atât, sacii cu buletinele de vot au fost depozitați într-o anexă a Judecătoriei Mizil, fără a se asigura paza acestora. Din culpa autorităților. Iar în momentul preluării lor de către organele de poliție, sigiliile erau deteriorate sau rupte în totalitate.
Astfel că nu se poate stabili în concret, pe bază de probe judiciare irefragrabile, dacă buletinele de vot sigilate în saci de către birourile secțiilor de votare, după finalizarea procedurilor electorale, sunt aceleași ca număr cu cele numărate de organele de poliție.
De fapt, perchezițiile de astăzi sunt o acțiune de intimidare. Procurorul Portocală în varianta feminină se întoarce?!”