Avogadri şi Cesinha – în „probe oficiale” până la iarnă, la Petrolul

Redactia -

Miercuri, 24 octombrie 2012, www.gsp.ro a scris că fundaşul dreapta italian Stefano Avogadri (foto, în stânga; www.republicanul.ro) şi mijlocaşul de bandă stângă Carlos Cesar dos Santos, zis Cesinha (foto, în mijloc, alături de directorul sportiv Marius Nicolae) au trecut cu succes probele fizice specifice, ca şi pe cele medicale, astfel încât li s-au propus contracte până la finele turului acestei ediţii de campionat. Urmează ca, dacă vor confirma până atunci, să semneze angajamente întinse pe câte doi ani. Cum, până la finele primei jumătăţi a întrecerilor din Liga I mai sunt doar cinci etape, plus, eventual, încă una din retur, dacă vremea o va permite în decembrie, se subînţelege că antrenorul Mircea Rednic ar miza pe cei doi străini în primul „11”, în caz contrar neputând avea elementele necesare care să conducă la analiza unei eventuale prelungiri a contractelor lor.

Interesant este că www.gsp.ro a publicat informaţia fără ca aceasta să fi fost confirmată pe siteul clubului găzarilor, o explicaţie putând fi aceea că se doreşte ca anunţul să fie făcut la conferinţa de presă de joi, 25 octombrie, rezervată însă celor două meciuri, de a doua zi, din campionat, respectiv de marţi, 30 octombrie, din optimile Cupei României, ambele cu Fotbal Club, la Braşov. Unul este programat să debuteze la ora 20.00 şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Dolcesport, iar celălalt – la 18.45, fiind preluat de cel dintâi canal al „DigiSport”.

Tot joi se aude că ar putea avea loc şi amânata întâlnire a suporterilor „lupilor”” cu preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian Walter, antrenorul principal Mircea Rednic şi jucătorul Gheorghe Grozav, pentru a se putea pune astfel capăt, prin discuţi între părţi, situaţiei conflictuale existente, de cevfa vreme, între ultimii doi şi fanii „galben-albaştrilor”. Dar nici aceasă întâlnire nu a fost confirmată pe www.fcpetrolul.ro.

UPDATE. Antrenorul Petrolului a negat joi, 25 octombrie, informaţia potrivit căreia noile achiziţii ale echipei sale ar avea contracte numai până în iarnă, angajamentele lor fiind semnate, de fapt, până la finele acestui sezon, cu posibilitate de renegociere la jumătatea campionatului, el mulţumindu-le astfel pentru faptul că au acceptat această solicitare a conducerii clubului.