Azerii de la FK Qabala nu au fost „musafiri politicoşi”

Redactia -

Mutată, de la „Gloria Sports Center”, din Belek, la „Miracle Sports Center”, din Lara, prima partidă-test a Petrolului din Antalya, cea cu echipa azeră FK Qabala (locul 5 în ierarhie) nu a fost una cu noroc pentru jucătorii lui Cosmin Contra. Deşi, potrivit siteului clubului – meciul nefiind televizat -, au dominat teritorial şi au avut câteva ocazii de gol, Laurenţiu Marinescu şi coechipierii lui au trebuit să se recunoască învinşi de noua formaţie a ex-dinamovistului Cristian Pulhac, după ce au primit un gol în primele 10 minute ale întâlnirii şi, apoi, pe al doilea – în ultimele tot atâtea. Fostul internaţional dinamovist a fost folosit timp de o repriză.

Trimiţând pe teren, iniţial, următorul „11”: Bornescu – Hoban, Radovanovic (19 ani, de la divizionara secundă sârbă Macva Sabac), Geraldo, Grecu – Mustivar, L. Marinescu – Renan, M. Cristescu, Morar – Younes, antrenorul Contra a avut parte, conform martorilor moculari, de un joc bun în câmp al băieţilor săi, dar golul primit repede (minutull 6) de către aceştia – francezul de culoare Yannick Kamanan înscriind cu un şut plasat în colţul din dreapta al porţii ploieştenilor –  le-a fost suficient azerilor să intre la vestiare cu avantaj. Asta chiar dacă adversarii lor au avut oportunităţi de a egala, prin Ovidiu Hoban (19), Laurenţiu Marinescu (22) şi Hamza Younes (24). Însă, goal-keeperul Qabalei, Elnar Kerimov, a fost de neînvins.

În repriza secundă, Contra a schimbat 10 jucători – pe Marinescu înlocuindu-l pe parcursul mitanului al doilea cu revenitul pe gazon, Hoban -, optând pentru următorii: Hamutovski – Alcenat, Neag, Enza-Yamissi, Guilherme – L. Marinescu (68 – Hoban), Romario – Boudjemaa, O’Neill, Sauvadet – Zorlu. După cum se observă, în această parte a jocului şi-au făcut loc în efectiv mai multe noutăţi. Astfel, în afara deja-ştiutului francez Florent Sauvadet au mai fost testaţi canadianul Riley O’Neill (My-pa, prima ligă finlandeză) şi turco-francezul Yakup Ramazan Zorlu – de la trupa germană din Regionallia Nord, VfB Lubeck. S-a remarcat Sauvadet, autorul a două şuturi foarte periculoase, la unul dintre acestea portarul advers respingând mingea în faţă, însă O’Neill – cel care a urmărit-o – a trimis-o în bară, ratând posibilitatea egalării şi a impresionării lui Cosmin Contra. De marcat au reuşit până la urmă tot cei de la FK Qabala, în minutul 80, Rashad Abdulaev – scăpat liber pe dreapta – punctând cu un şut în cross, pe lângă Hamutovski. S-a terminat 2-0 (1-0) pentru „oaspeţii” Petrolului, la „Miracle Sport Center” pregătindu-se „lupii”, iar viitorii oponenţi vor fi aprioric superiori, FK Simurq Pesakar fiind clasată a doua în ierarhia primului eşalon fotbalistic din Azerbaidjan. Meciul se va disputa joi, 31 ianuarie 2013, la baza sportivă Arkadia, din Belek, tot cu începere de la ora 17.00. Iar atunci, este posibil să fie văzuţi la lucru şi alţi fotbalişti, sigur fiind internaţionalul cipriot Christou Paraskevas, ultima oară la Universitatea Cluj, fundaşul central stânga ratând, în această pauză competiţională, un transfer la echipa din prima ligă greacă, Panthrakikos FC Komotini.

După meciul cu FK Qabala, antrenorul secund Laurenţiu Roşu a declarat pentru www.fcpetrolul.ro că „nu suntem mulţumiţi de rezultat, dar trebuie să ţinem cont de faptul că a fost doar primul meci de pregătire. Am avut şi momente destul de bune, dar n-am reuşit să finalizăm ocaziile pe care ni le-am creat. Mai avem mult de lucrat, dar pentru aceasta sunt bune jocurile amicale, deoarece avem posibilitatea să corectăm problemele”. Ca urmare a bunei sale evoluţii, dar şi a impresiei lăsate la antrenamente, ca şi în stagiul de pregătire de la Izvorani, lui Sauvadet i s-a propus – şi a acceptat – un contract până la finele sezonului în curs, cu posibilitate de prelungire pe doi ani. În schimb, s-a renunţat la Zorlu şi O’Neill, iar Aleksandar Radovanovic (foto, primul din stânga, privit de către coechipierul Constantin Grecu; www.fcpetrolul.ro) va mai fi folosit şi joi, pentru a se lua o decizie şi în privinţa lui.