Azi a murit un mare Petrolist: Gabriel Doroftei, vărul marelui pugilist

Daniel Dimache -

Azi a murit un mare Petrolist: Gabriel Doroftei, vărul marelui pugilist

”Din păcate astăzi ne-a părăsit un mare Petrolist”, a anunțat astăzi un alt mare petrolist pe grupul social media ”FC PETROLUL PLOIESTI – grupul oficial al suporterilor echipei Petrolul” trecerea în neființă a lui Gabriel Doroftei, cunoscut și iubit de toți suporterii echipei, omul care întreaga lui viață s-a aflat, acasă și în deplasare, pe vreme bună sau rea, alături de Lupii Galbeni:

Din păcate astăzi ne-a părăsit un mare Petrolist.
Mereu vorbeam despre situația Petrolului pe la meciuri sau prin mesaje pe Facebook.
Dumnezeu să te ierte!
Un om deosebit, un caracter desăvârşit!
Rămâi cu bine, Gabriel Doroftei!
 
 

Cel care semnează aceste rânduri îl cunoaște de-o viață pe Gabi, ca și pe fratele său Luci, dar și pe Doru, celebrul campion mondial la box profesionist. Alături de ei și de ceilalți tovarăși de pe strada Izvoare, unde am copilărit împreună, am făcut năzbâtii, am bătut mingea în drum, ne-am bătut între noi sau cu alții, așa cum fac băieții uneori, dar am rămas prieteni legați pe viață din acei frumoși și nebuni ani ai copilăriei. 

Astăzi a plecat și Gabi, nu a fost primul dintre noi care s-a dus pe drumul veșniciei. A fost, însă, din gașcă, cel mai frumos nebun îmbolnăvit de dragoste pentru Petrolul, simbol pe care l-am iubit cu toții, dar l-am și trădat uneori când lucrurile nu mergeau chiar bine. Gabi, nu. De copil s-a lipit de echipă, de suporteri, fiind unul dintre cei mai înfocați. Nu cred ca în ultimii 40 de ani să fi pierdut vreun meci al Petrolului, în tribună, poate din cele cu deplasări peste hotare.

Născut în 1964, veșnicul tânăr Gabriel Doroftei  lasă acum tribunele mai sărace și echipa lipsită de unul din sufletele care trăiau prin ea și pentru ea.

Dumnezeu să te odihnească, Gabi!