Azi-noapte, filtre de poliție în tot județul

Daniel Dimache -

Azi-noapte, filtre de poliție în tot județul

ACȚIUNI PREVENTIV-REACTIVE ÎN JUDEȚUL PRAHOVA

Pentru a preîntâmpina sâvârșirea de fapte cu violență și a oricăror fapte de natură antisocială, Poliţiştii Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, au acționat, ieri, 30 iunie a.c., pe raza întregului județ, desfășurând acțiuni punctuale cu caracter preventiv, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost desfășurate acțiuni, împreună cu jandarmeria Prahova, atât în mediul urban cât și în cel rural, în Municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Azuga, Băicoi, Breaza, Boldești-Scăeni, Mizil, Plopeni, Slănic, Urlați și Vălenii de Munte, acțiuni menite să prevină orice activitate infracțională, precum și în vederea asigurării respectării cadrului legal.

Prin intermediul a peste 180 de efective, prezente în teren, au fost verificate zonele cu risc criminogen, fiind constatate următoarele:
– au fost controlate, în total, peste 100 de autovehicule, în cadrul a 22 de filtre rutiere și au fost legitimate, în total, peste 650 de persoane;
– au fost aplicate 332 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei pentru diferite abateri de la normele legale, dintre care menționăm 20 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991, pemtru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și  283 conform OUG. Nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pe linie rutieră, au fost efectuate peste 225 de testări cu aparatul etilotest și 17 cu aparatul DrugTest.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat și depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive, la volan, precum și un altul sub influența alcoolului.

Totodată au fost reținute 5 permise de conducere și 30 de certificate de înmatriculare.

Acest efort comun al structurilor de Ordine Publică, Poliție rutieră, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale, precum și a celorlalte structuri ale Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a avut ca deziderat acțiunea de prevenire și depistare a factorilor criminogeni, astfel încât să creăm un mediu sigur pe raza întregului județ.