AZUGA. Încep lucrările la reţelele de apă şi canalizare. Lista străzilor

Redactia -

AZUGA. Încep lucrările la reţelele de apă şi canalizare. Lista străzilor

Începe mondernizarea oraşului Azuga. Administraţia locală condusă de către primarul Constantin Samson îşi respectă angajamentele luate în faţa locuitorilor oraşului şi anunţă demararea unui amplu şi imprtant proiect pentru comunitatea locală: acela de modernizare şi extindere a reţelelor de apă potabilă şi de canalizare.
„Oraşul Azuga a rămas, din păcate, în urma celorlalte localităţi de pe Valea Prahovei, în ceea ce priveşte condiţiile de trai pe care le oferă locuitorilor săi. Trebuie, acum, să recuperăm anii pierduţi şi să realizăm, în cel mai scurt timp posibil, toate investiţiile necesare pentru ca azugenii să se bucure de o infrastructură de utilităţi publice modernă şi eficientă, de străzi reabilitate, de trotuare noi, de instituţii publice transparente, aflate în slujba cetăţenilor. Trebuie să începem de jos, adică de la nivelul reţelelor care sunt vechi, degradare şi nu acoperă întreg oraşul. Anunţ pe această cale că eforturile mele şi ale primăriei pe care o conduc de a atrage fonduri pentru dezvoltarea oraşului au fost răsplătite. Proiectul nostru, de modernizare şi extindere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare a fost aprobat de către CNI (n.r. – Compania Naţională pentru Investiţii). Recent a fost adjudecată şi licitaţia pentru execuţia lucrărilor şi, în cel mai scurt timp va începe şi lucrul”, ne-a declarat Constantin Samson, primarul oraşului Azuga.
* Cel mai mare proiect realizat în ultimii ani în Azuga
Atât prin valoarea lucrărilor – de circa 1,8 milioane de euro –  cât şi prin impactul pozitiv pe care îl va avea asupra locuitorilor oraşului acesta este cel mai important proiect de infrastructură realizat în Azuga în ultimii ani. Dacă mai adăugăm şi faptul că acestui proiect i se va alătura un altul, care prevede continuarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare cu fonduri europene vom putea spune, la final, că oraşul Azuga are, poate, cea mai nouă şi modernă reţea de utilităţi din Prahova.
* 5,2 kilometri de reţea de apă
În ceea ce priveşte componenta de apă potabilă, proiectul are în vedere reabilitarea reţelei pe un număr de 13 străzi, cu o lungime totală de 5.244 de metri. Totodată se va mai investi şi în înlocuirea unui rezervor de stocare a apei, aflat în zona „Parc”.

Străzile pe care se va interveni sunt:
Pieţii
Teilor
Gârbovei
Zorilor
Victoriei
Ritivoiu
24 Ianuarie
Muncii
9 Mai
1 Mai
I.L.Caragiale
M.Eminescu
Vânători

Cealaltă componentă prevede extinderea reţelei de canalizare a apei menajere pe un număr de şapte străzi şi o lungime totală a conductei de 4,6 kilometri.
Străzile pe care se va extinde reţeaua de canalizare sunt:
Valea Azugii
Ritivoiu
Gârbovei
23 August
Teilor
Muncii
24 Ianuarie

Primăria oraşului Azuga îşi cere scuze pentru disconfortul creat pe durata execuţiei lucrărilor şi îi asigură pe locuitorii oraşului că investiţia va fi finalizată în cel mai scurt timp posibil.