Bacalaureat va fi proiectat în cadrul Arkadia ShortFest organizat la Băicoi

Redactia -

Bacalaureat va fi proiectat în cadrul Arkadia ShortFest organizat la Băicoi

Bacalaureat, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, acordat ex-aequo regizorului român și regizorului francez Olivier Assayas (Personal Shopper) vine în premieră la Băicoi, în cadrul celei de-a treia ediții Arkadia ShortFest.

Filmul despre care s-a scris în The Guardian că este „un studiu de observaţie de 5 stele despre compromisul birocratic din România, realizat cu minuţiozitate şi subtilitate”, va putea fi vizionat în spațiul cinematografic autentic amenajat în cadrul Uzinei Camexip sâmbătă, 3 septembrie, la ora 22:30.

Bacalaureat, care îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și Maria Drăguș, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi. Din distribuția filmului fac parte și actorii Vlad Ivanov, Lia Bugnar, Rareș Andrici, și Tudor Smoleanu.

Anul 2016 a marcat pentru regizorul Cristian Mungiu cea de-a treia participare în competiția oficială de la Cannes, filmele sale fiind premiate și la precedentele două – trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru După Dealuri.

Bacalaureat va fi distribuit în 45 de țări, până la sfârșitul anului urmând să fie proiectat în cinematografe din Olanda (septembrie), Ungaria și Islanda (octombrie), Portugalia, Grecia, Croația, Israel, Slovacia (noiembrie), Franța, Spania, Elveția, Belgia, Republica Cehă, Albania (decembrie).

Arkadia ShortFest a inclus în programul festivalului mai multe proiecții speciale, printre care și selecții de scurtmetraje aparținând unor festivaluri internaționale de film prestigioase: Festival de Biarritz Amérique Latine, ÉCU – The European Independent Film Festival și KINOdiseea.

Deschiderea oficială a celei de-a treia ediții va avea loc vineri, 2 septembrie de la ora 19:30, odată cu inaugurarea amplei expoziții organizată în uzină, derivată din conceptul curatorial Art Factory. Aceasta va fi urmată de la ora 20:00 de proiecția documentarului elvețian Nourathar.