Băieții lui Cătălin Burlacu s-au răzbunat, după eșecul de la Constanța, pe o trupă de „puști” din Mediaș!

Dragos Trestioreanu -

Băieții lui Cătălin Burlacu s-au răzbunat, după eșecul de la Constanța, pe o trupă de „puști” din Mediaș!

După un start cu… stângul în faza semifinală a Ligii I de baschet masculin (eșalonul secund), la Constanța, în meciul cu Baschet Club Athletic, scor: 67-93 (17-22; 27-23; 11-22; 12-26), jucătorii de la CSM Ploiești au găsit „victima perfectă” în persoana junilor de la CSM Mediaș. Adică, o formație care a mizat îndeosebi, la Ploiești, în sala Olimpia, luni, 29 ianuarie 2018, pe baschetbaliști cu vârsta sub 18 ani. Situație în care nu a mirat pe nimeni, fie prezent la fața locului, fie nu, care a fost rezultatul final: 94-66 (25-20; 18-18; 30-13; 21-15)! Unul aproape în oglindă cu acela de la Constanța. Doar cu un punct mai mult bifat de ploieșteni față de adversarii de-atunci și cu unul mai puțin al ardelenilor, acum, în raport cu reușitele „galbenilor”, în Dobrogea. Interesant este că la oaspeți a evoluat un jucător cu tată turc și mamă româncă, Kemal Levent Tuzer, încă nevorbitor corect, totuși, de limbă română, obligându-și coechipierii să dialogheze cu el în engleză. Tuzer a venit recent din Turcia în România, însă.

După cum se observă, Mediașul a ținut destul de aproape, până la pauza mare, de ploieștenii pregătiți de antrenorul-jucător Cătălin Burlacu și de secundul acestuia, Ionuț Ivan. Astfel, s-a mers la cabine cu un ecart de doar 5 puncte în favoarea gazdelor: 43-38. În schimb, partea a doua a întâlnirii a fost dominată non-stop de CSM Ploiești, care s-a desprins decisiv pe tabelă în sfertul al treilea, încheiat cu 17 puncte avans. Prilej pentru Burlacu de a miza în ultimul act pe tinerii din l0t. Tineri care au reușit și ei un parțial victorios, la șase lungimi.

Adus în locul lui Szijarto Levente, în această iarnă, cel mai aureolat baschetbalist din întrecerile interne all-time accidentându-se grav la menisc și ligamente, fiind declarat inapt cel puțin până la finele sezonului în curs, jucătorul cu dublă cetățenie, moldoveano-română, Eugeniu Melnic, a ieșit clar în evidență, fiind coșgheter ex-aequo al duelului cu Mediașul. Asta după ce, la Constanța, debutase la CSM Ploiești cu doar 2 puncte, ca zestre! Celălalt nou-venit la Ploiești înaintea fazei semifinale, tânărul Tudor Arteni, s-a menținut aproximativ la același număr de puncte reușite, ca la startul în a doua fază a Ligii 1.

Pe poziția de al doilea marcator al ploieștenilor au „urcat”, ex-aequo, veteranii Cătălin Burlacu și Angel Santana, plus „puștiul” Bogdan Topologeanu. De subliniat că spaniolo-românul a avut cifre trase la indigo cu junele ploieștean! Remarcat a trebuit să fie și experimentatul fundaș dobrogean de origine Adrian Tudor, cel care a condus perfect jocul coechipierilor săi. Cât îi privește pe ceilalți foarte tineri baschetbaliști din lotul gazdelor, înscriși în raportul de joc, ei au adunat 15 puncte. Bine a evoluat și un alt jucător cu experiență în primul eșalon, Vlad Dogaru, care prezintă o constanță în evoluții demnă de a fi scoasă în evidență. În fața a din păcate numai 300 de iubitori ai sportului jucat la panou au evoluat următoarele echipe:

CSM PLOIEȘTI: Tudor (4 puncte; 1×3 puncte), Dogaru (6), Arteni (5), Santana (14; 2×3), Topologeanu (14; 2×3). Au mai jucat: Melnic (22; 1×3), Burlacu (14; 1×3), Vrabie (3; 1×3), Crăciun (4), Dumitru (3; 1×3), Dragomir (4), Carabulea (1). Colectiv tehnic: Cătălin Burlacu (principal), Ionuţ Ivan (secund).

CSM MEDIAȘ: Colceriu (7 puncte), Tincu (22), Vrîncian (6), Idu (3), Pop (18). Au mai evoluat: Szekely (8), Roman (2), Barbu, R. Popa, Tuzer, Adam. Colectiv tehnic: Mihai Popa (principal), Dan Popa (secund).

Au arbitrat: Andrei Răileanu (Focşani), Mihai Săndulache şi Matei Bănică (ambii din Bucureşti).

Comisar FRB: Bogdan Bădilă (Bucureşti).

În cea de-a treia etapă a turului fazei semifinale a Ligii 1 de baschet masculin, CSM Ploiești va reveni în sala în care a debutat cu succes în sezonul regular, „Agronomia”, din București, pentru a oferi din nou replica „gazdelor” CSO Voluntari, echipa lui Virgil Căruțașu, fostul căpitan al CSU Asesoft, și a ploieștenilor Vlad Dumitrescu și Vladimir Biasutti. Meciul va avea loc luni, 5 februarie, cu începere de la ora 14.00.

Foto: www.csmploiesti.ro