Băile Felix ar putea fi locul cantonamentului de iarnă al Petrolului, dar se zice că nu este nimic bătut în cuie. Varianta „afară”, ca și scoasă din cărți, din cauza pandemiei!

Dragos Trestioreanu -

Băile Felix ar putea fi locul cantonamentului de iarnă al Petrolului, dar se zice că nu este nimic bătut în cuie. Varianta „afară”, ca și scoasă din cărți, din cauza pandemiei!

Destul de recent, siteul www.liga2.prosport.ro posta o declarație a lui Marius Pașca, antrenorul liderului Seriei a X-a din Liga a III-a, SCM Zalău, cel care, reamintesc, anunța încântat că echipa pe care o pregătește va juca un meci amical, pe 29 ianuarie 2021, acasă sau în zona Băilor Felix, cu Petrolul Ploiești. Divizionară secundă ce-ar fi găzduită de stațiunea bihoreană în cantonamentul de iarnă. Dar, surse apropiate clubului găzarilor afirmă că acest stagiu de pregătire ar fi posibil, însă nu și bătut în cuie, deocamdată. La fel și în privința testului contra formației lui Pașca. Asta deoarece există o stare de nesiguranță, din cauza pandemiei de coronavirus, una care ar împiedica și organizarea unui cantonament în străinătate. Se zice că oficialii ploieșteni sunt cu ochii non-stop pe Turcia, țară tradițională pentru stagiile de iarnă ale trupelor din România, dar și pe alte țări. Înainte de pandemie, potrivit lor, se spune că era simplu: discuții și, ulterior, contract semnat apoi pentru fiecare joc-test, acum însă…

Nu este nimic încurajator chiar și la doi pași, să zic așa, în Ungaria, de exemplu. Nici acolo nu se poate rezolva nimic favorabil, acum, din aceleași motive specificate mai sus. Nu mai vorbesc despre Israel, acolo unde, spun cunoscătorii, sunt „condiții de condiții”! Din fericire, relații foarte bune obținute și cultivate îndelung de către de șeful Executivului „lupilor”, Costel Lazăr, se zice că ar permite alegerea celei mai bune soluții în privința cantonamentului. Totodată, și a contractării diverselor partide amicale, indiferent că stagiul de pregătire va fi în țară sau, totuși, în străinătate. Varianta plauzibilă ar fi mai degrabă o localitate din România, iar viitoarele adversare, din diverse eșaloane autohtone. Așa si trebuie, de fapt, atâta vreme cât, rămas dator cu mult, antrenorul principal Viorel Moldovan ar cere condiții foarte bune de pregătire, iar Veolia România le și poate asigura, ca de obicei! Să vedem dacă Moldovan își va lua „revanșa” în mini-sezonul regular și, apoi, în play-off. Căci, în play-out nu se mai poate vorbi despre așa ceva, desigur!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Youtube