BĂNEŞTI. S-au finalizat lucrările de asfaltare a drumului DC6A, DN1 – Urleta

Mihai Ciobanu -

BĂNEŞTI. S-au finalizat lucrările de asfaltare a drumului DC6A, DN1 – Urleta

Recent au fost finalizate lucrările de modernizare şi asfaltare a drumului comunal DC6A, care asigură legătura între satul Urleta şi DN1. Investiţia a presupus modernizarea drumului pe o lungime de circa 1,5 kilometri, prin asfaltare. Acest drum nu mai fusese modernizat din anul 1972. Strada face legătura între centrul satului Urleta şi zona DN1. De asemenea, s-au realizat şi marcajele iar pe marginea drumului au fost amenajate şanţuri betonate, pentru preluarea apei pluviale, astfel încât aceasta să nu afecteze carosabilul. Proiectul a fost realizat de către administraţia locală cu fonduri europene.
Asfaltarea acestui drum deschide numeroase perspective de dezvoltare a acestei zone. Având în vedere că reţelele de utilităţi (gaze naturale, apă potabilă, electricitate) sunt fie trase deja, fie pot fi prelungite foarte uşor până în capătul străzii, toţi cei care doresc să îşi construiască o locuinţă o pot face aici, în această zonă superbă, liniştită şi cu un acces foarte uşor atât către Urleta cât şi către DN1.
Pe de altă parte, după cum ne-a mărturisit primarul George Stoica, se intenţionează amenajarea, aici, a unei zone de agrement, la poalele pădurii. Un loc unde băneştenii şi nu numai se pot relaxa la un grătar, în compania prietenilor şi a familiei, într-o zonă deosebită şi amenajată cu toate cele trebuincioase.