Bani de la Consiliul Judeţean pentru modernizarea spitalelor din Prahova

Redactia -

Bani de la Consiliul Judeţean pentru modernizarea spitalelor din Prahova

În luna ianuarie, în cadrul Consiliului Judeţean Prahova se elaborează bugetul pentru anul 2014, o atenţie deosebita acordâdu-se unităţilor sanitare.

Astfel, au fost prevăzute sume importante care să asigure celor 3 spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, cheltuielile pentru lucrările din planul de conformare necesare obţinerii Autorizaţilor Sanitare de Funcţionare.

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor fi alocate fonduri în valoare de 10.712 mii lei, în vederea dotării cu aparatură medicală dar şi pentru lucrări de investiţii şi reparaţii în toate de cele patru locaţii. Această prevedere bugetară va fi supusă aprobării în şedinţa Consiliului Judeţean din luna februarie.

Referitor la clădirea din Buna Vestire, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a contestat măsura de suspendare a activităţii medicale din secţiile Interne II, Gastroenterologie şi Dermatologie. Consiliul Judeţean Prahova va aloca suma de aproximativ 600 mii lei, în vederea începerii lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare, inclusiv înlocuirea instalaţiilor şi obiectelor sanitare. Aceste lucrări se vor face cu menţinerea activităţii medicale.