Bănuiți de înșelăciune prin metoda ”premiul”, depistați de polițiștii din Ploiești

Redactia -

Bănuiți de înșelăciune prin metoda ”premiul”, depistați de polițiștii din Ploiești

În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv un bărbat de 30 de ani din municipiul Botoșani și o femeie de 39 de ani din municipiul Sighetu Marmației.

În fapt, se pare că aceștia, în perioada august – septembrie 2016, ar fi înșelat două persoane din Ploiești, pe care le-ar fi contactat telefonic și, pretinzând că ar fi beneficiarii unor premii oferite de o societate de telefonie, le solicitau diverse sume de bani, sub pretextul că acest lucru ar face parte din procedura necesară intrării în posesia premiilor.

De asemenea, alte 8 persoane au fost contactate de aceștia, însă au refuzat să dea curs ”ofertei” așa-zisului angajat al firmei de telefonie.

Banii ar fi fost transmiși prin mijloace electronice de plată, fiind ridicați de femeia bănuită, totalizând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

Ieri, în baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii a trei infracţiuni de înşelăciune, două de înşelăciune în formă continuată și opt infracţiuni de tentativă la înşelăciune.

În cursul acestei zile, anchetatorii vor solicita instanței de judecată dispunerea de măsuri preventive față de cei doi.