Banvit – o nucă prea tare, în Turcia, pentru CSU Asesoft

Redactia -

Banvit – o nucă prea tare, în Turcia, pentru CSU Asesoft

Campioana baschetului masculin românesc, CSU Asesoft Ploielști, a început tare meciul de la Bandirma, din sala Kara Ali Acar Sport, ocupată până la refuz de către renumiții fani locali care pun presiune mare pe echipele adverse, oaspeții punând rapid cinci puncte consecutive pe tabelă, grație lui Alhaji Mohammed. Apoi, chiar se putea distanța și mai mult, după ce Banvit reușise primul coș, același Mohammed a făcut 7-2 pentru formația sa, dar alte atacuri ale ploieștenilor au eșuat prea ușor. Totuși, într-un prim sfert în care s-a punctat destul de puțin, Asesoftul a reușit să termine în avantaj, după 10 minute, având un ecart de patru puncte: 13-9. Dacă antrenorul turcilor, Zoran Lukic, a mizat și pe un baschetbalist localnic în primul „5”, Berkay Candan, mai făcând apel, de-a lungul jocului din etapa a III-a a grupei E a Conferinței de Est din EuroCup, și alți baschetbaliști turci, omologul său, Vladimir Arnautovic, avea să utlilizeze numai jucători străini, el începând cu Daniel Dee Brown, Alhaji Mohammed, Jermaine Jonte Flowers, Jarvis Hayes și Gerald Raymond Lee jr., cei trei români, Szijarto Levente, Vlad Negoițescu și Vlad Dogaru, rămânând tot meciul pe bancă. În actele care au urmat, CSU Asesoft a punctat, de fiecare dată, mai mult decât în cel dintâi sfert, dar nu a reușit să atingă „borna 20”, pe care gazdele au depășit-o de trei ori. În actul secund, Banvit a întors rezultatul, iar după un parțial de 24-18, a plecat la cabine, pentru pauza mare, la două lungimi de Asesoft: 33-31. Un scor strâns totuși, care putea fi rezolvat în următoarele două sferturi. Nu avea însă a fi așa, Banvit controlând jocul după reluare și mai punând cinci puncte în fața adversarei, după 30 de minute (55-50, ulterior unui 22-19). În decisiv, grație mâinii bune de la distanță a lui Hayes, ploieștenii au reușit să anuleze decalajul și au și condus, 56-55, dar a fost și pentru ultima oară în meci, de atunci și până la final trupa din Bandirma dezlănțuindu-se și punctând aproape la foc continuu, terminând astfel la 15 lungimi de fostul lider al grupei, căruia i-au luat locul: 81-66. A fost un act în care băieții lui Dado Arnautovic și Sașa Ocokoljic nu au avut replică decât, repetăm, la început, apoi parcă împăcându-se cu înfrângerea. Însă, „dracul” nu a devenit deloc atât de negru, încât să fie afectată în vreun fel ieșirea din grupă, rău stând o fostă grupare de Euroligă – Partizan NIS Belgrad! Oaspeții au avut, ca de obicei, aproape, drept cei mai buni marcatori pe Mohammed și Lee jr. (foto, în stânga, încercând să-l blocheze pe Earl Rowland, împreună cu Flowers, sub privirile lui Vladimir Dragicevic; www.romaniatv.net).

BANVIT: Earl Rowland (15 puncte; 1×3), Keith Simmons (18; 3×3), Sammy Mejia (6), Berkay Candan (2), Vladimir Dragicevic (8)/Chuck Davis (11; 1×3), Vladimir Veremeenko (11), Tolga Gecim (2), Can Maxim Mutaf (3; 1×3), Safak Edge (5; 1×3), Cevher Ozer, Erkan Veyseloglu. Antrenor: Zoran Lukic.

CSU ASESOFT: Daniel Dee Brown (4), Alhaji Mohammed (18; 1×3), Jermaine Jonte Flowers (6; 1×3), Jarvis Hayes (13; 3×3), Gerald Raymond Lee jr. (15)/Michalis Pelekanos (2), Dragan Labovic (6; 2×3), Marius Runkauskas (2), Christopher Cooper. Nu au jucat deloc: Szijarto Levente, Vlad Negoițescu, Vlad Dogaru. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Andrej Jersan (Slovenia), Tomislav Vovk și Tomislav Hordov (ambii din Croația).

După cum se observă mai sus, dacă tehnicianul sârb al turcilor – foarte agitat, l-a certat, la un moment dat, vehement pe Mutaf, în urma unei faze în care adversarii au punctat simplu, deși Banvit era la conducere atunci! – a beneficiat de o rotație completă, pe când Arnautovic nu a reușit să procedeze la fel, și acest fapt putând explica eșecul  oaspeților, ca și o anumită părtinire a trioului sloveno-croat în privința Banvitului. Odată cu revenirea lui Cătălin Burlacu, care efectuează deja alergări și face exerciții de mobilitate, după cum notează siteul oficial la campionilor României, căpitanul urmând a intra curând în program normal, dar putând debuta în EuroCup de-abia în deplasarea de la Belgrad, la turul cu Partizan NIS, antrenorul echipei CSU Asesoft va beneficia de încă un om care să poată fi folosit în dificilele dueluri din această competiție. Tot miercuri, 29 octombrie 2014, învinsa ploieștenilor de săptămâna trecută, din sala Olimpia, Lietuvos Rytas Vilnius, s-a impus la Volgograd, în dauna lui Krasny Oktyabr, cu scorul de 77-63 (18-18; 14-11; 22-14; 23-20), administrându-le rușilor a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu. La Ierusalim, Hapoel s-a impus, în ultimul moment, în dauna lui Partizan NIS Belgrad, după un coș cu fault al americanului Derwin Kitchen: 82-79 (18-20; 24-26; 14-20; 26-13)! În urma acestor rezultate, pe primul loc al ierarhiei la zi se află Banvit, cu trei victorii, fără niciun eșec, pe locul secund – Lietuvos Rytas, 2 succese, o înfrângere (coșaveraj: 252-231), pe trei, CSU Asesoft, cu două victorii și o înfrângere (250-239), pe poziția a patra, Hapoel – un succes și două eșecuri (236-238), pe a cincea, Krasny Oktyabr, cu o victorie și două înfrângeri (217-236), iar pe ultima – Partizan NIS, fără vreun succes. Marți, 4 noiembrie, ora 19.00 (aceeași cu a României), la Vilnius, se vor întâlni Lietuvos Rytas și Banvit Bandirma, iar miercuri, la Volgograd, la 19.00 (un ceas mai târziu în țara noastră) – Krasny Okytabr cu Partizan NIS Belgrad, respectiv, la Ploiești, de la 19.30, CSU Asesoft  și Hapoel Ierusalim.