Bărbat de 130 kg, cărat de 15 salvamontiști din Bușteni timp de 13 ore. Victima a depășit greutatea admisă a elicopterului.

Daniel Dimache -

Bărbat de 130 kg, cărat de 15 salvamontiști din Bușteni timp de 13 ore. Victima a depășit greutatea admisă a elicopterului.

24 de ore de munca, aproape fără pauza, pentru salvamontiștii din Prahova si Bușteni

Prima intervenție a demarat sâmbătă, 25 iunie, in jurul prânzului, pentru recuperarea unui bărbat de 62 de ani cu probleme cardiace. Salvatorii au extras victima din zona Tache Ionescu, cu ajutorul elicopterului.
Exact când s-a terminat prima intervenție, salvamontiștii au primit altă solicitare de la un bărbat în vârstă de 53 de ani, blocat pe un versant nordic al Jepilor Mici. Un echipaj terestru si unul aeropurtat au plecat în căutarea acestuia. A fost localizat rapid și extras cu ajutorul elicopterului.
A urmat o intervenție pe Valea Rea, unde o tânără din Buzău a suferit o lipotimie pe fondul epuizării fizice.
 
 
 
 
 

Supraponderal, recuperat din Bucegi

La scurt timp după terminarea acestei acțiuni, a urmat o altă solicitare de la doi bărbați, tată si fiu, care fără un echipament corespunzător și fără pregătire fizică, au căzut pe Valea Caraimanului. Din fericire s-au ales doar cu o sperietură și câteva escoriații.
In ciuda insistențelor celorlalți turiști aflați în preajmă, de a se întoarce la cabana Caraiman, aceștia s-au încăpățânat să continue coborârea. Fiul care avea peste 130 de kg. a clacat primul și pe fondul epuizării, a suferit crampe musculare la ambele picioare.
Inițial s-a încercat o extragere cu elicopterul, dar pentru ca victima depășea greutatea admisă, salvatorii au intervenit terestru, operațiune care a durat toata noaptea.
Pentru ca nu încăpea în targă, bărbatul a primit îngrijirile necesare pe tot traseul și a fost ajutat /stimulat sa coboare pe picioarele lui. După aproape 13 ore de eforturi conjugate, la care au participat 15 salvatori montani, victimele au fost coborâte de pe munte si predate unui echipaj de la Ambulanță.
 
 
 
 

Avertisment:

– Astăzi, duminică, toți salvamontiștii din zona noastră sunt obosiți si au nevoie de refacere! 😁
– În aceasta după-amiază sunt semnalate ploi abundente cu descărcări electrice în toata zona montană!