Bărbat din comuna Scorțeni, reținut de polițiștii prahoveni

Redactia -

Bărbat din comuna Scorțeni, reținut de polițiștii prahoveni

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 7.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Scorțeni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ulterior, în jurul orei 10.00, același bărbat a fost depistat la volanul autoturismului pe strada Horia din orașul Băicoi.

Astfel, acesta a fost din nou testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la sediul unității de poliție, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.