Bărbat din Drajna, arestat preventiv pentru tăiere fără drept de arbori

Redactia -

Bărbat din Drajna, arestat preventiv pentru tăiere fără drept de arbori

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au surprins în flagrant delict un bărbat, după ce ar fi tăiat dintr-o pădure situată în fondul forestier național, mai mulți arbori din specia carpen.

În urma depistării, polițiștii au controlat autoutilitara condusă de bărbatul în cauză, constatând faptul că acesta nu deținea documente de proveniență legală a materialului lemnos încărcat.

Întreaga cantitate a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

Din cercetări a reieșit faptul că, bărbatul în vârstă de 50 de ani din comuna Drajna ar mai fi tăiat și sutras material lemnos din fondul forestier național, în mai multe rânduri pe parcursul anului 2023.

În baza probatoriului administrat, la data de 13 septembrie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, la data de 14 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte cu propunere de arestare preventivă, propunere insușită de către instanța de judecată, fiind emis mandat pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și furt de arbori.