Bărbat reţinut la Vălenii de Munte pentru delapidare

Redactia -

Bărbat reţinut la Vălenii de Munte pentru delapidare

Ieri dimineață, polițiștii din Vălenii de Munte au depistat în flagrant un angajat al unei instituții cu atribuții în domeniul silvic, care transporta material lemnos fără acte de proveniență și susceptibil a fi sustras din pădurea aflată în propria gestiune. A fost reținut pentru delapidare.

 La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din Vălenii de Munte au depistat un bărbat, care transporta cu  o autoutilitară material lemnos specia cireș, fag și paltin, pentru care nu a putut prezenta documente de provenineță.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul este angajat al unei instituții cu atribuții în domeniul silvic.

În timpul activităților efectuate în teren, bărbatul ar fi încercat să fugă de la fața locului, însă nu a reușit, acesta fiind oprit de polițiști.

Din cercetările efectuate de polițiști, au rezultat indicii că, în noaptea de 18/19 septembrie a.c., bărbatul ar fi sustras dintr-un fond forestier aflat în gestiunea sa 1,280 mc material lemnos rezultată din secționarea a doi arbori specia cireș și paltin doborâți de fenomenele naturale și din tăierea fără drept a unui arbore specia fag.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, iar prin ordonanața s-a dispus reținea bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca la data de 28.09.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte pentru luarea unei măsuri preventive. 

Totodată, autoutilitara a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.