Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au trecut, pe final de an, la ritmul „una rece, alta caldă”!

Dragos Trestioreanu -

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au trecut, pe final de an, la ritmul „una rece, alta caldă”!

În ultima lună a anului, în care echipa de baschet masculin CSM Ploiești, combatantă în grupa a II-a a Diviziei A, a disputat deja trei meciuri, parcă la foc continuu, ultima apariție din 2017 urmează a se consemna luni, 18 decembrie, de la ora 18.00, la sala Olimpia, în compania „lanternei roșii”, CSU Brașov. Pe 12 decembrie, la Cluj, ploieștenii au capotat, reamintesc, în fața echipei a doua a campioanei en-titre, U-BT Cluj-Napoca, scor: 83-87 (21-21; 24-25; 22-18; 16-23), dar a doua zi s-au impus în dauna altui „satelit”, BC Mureș 2, la Târgu Mureș, cu 80-67 (17-23; 24-14; 21-19; 18-11). În ambele meciuri, „prima vioară” a fost antrenorul-jucător Cătălin Burlacu, autor al 36, respectiv 28 de puncte. O prestație bună în cele două deplasări de-atunci a avut și foarte tânărul Mircea Topologeanu (10, respectiv 3 puncte). Odată cu succesul din „junglă”, cum mai este numită sala de sport mureșeană, la meciurile primei echipe locale, CSM Ploiești a revenit pe primul loc al ierarhiei grupei în care combate.

Astăzi, 17 decembrie, la „Olimpia”, Burlacu și coechipierii lui au avut parte de-un adversar tare, CSU 2 Sibiu, aflat în plină acumulare de succese, pentru o clasare cât mai bună în ierarhia finală a „sateliților”, una care ar veni „la pachet” cu o bonificație financiară semnificativă. Astfel, deși echipa mare a avut meci vineri, 15 decembrie, acasă, contra Mureșului, pentru partida de a doua zi, de la Ploiești, s-au trimis, la „satelit”, românii din lot, în frunte cu căpitanul Radu Paliciuc, internaționalul fiind iubitul voleibalistei de la CSM București, Alice Kapelovies, sora fostei mari baschetbaliste Andreea Căruțașu, soția lui Virgil Căruțașu. Alături de Paliciuc, pe parchetul „Olimpiei”, s-au mai aflat și Mirel Dragoste, Wilhelm Brosser, Daniel Gheorghe și Daniel Banciu. Nu era destul că „galben-albaștrii” aveau așa oponenți în față, dar aceștia au avut și opt aruncări de afară finalizate în primul sfert, până la final bifând nu mai puțin de 17! Un capitol la care gazdele au rămas datoare, oaspeții conducând astfel la distanțe mari de scor, motiv pentru care Burlacu a mizat mult pe tinerii din lot, pentru a le putea oferi o lecție… deschisă de baschet. Finalmente, ardelenii au câștigat cu 110-96 (36-16; 29-21; 21-28; 24-31), în fața unui mix de mare experiență – Burlacu, Szijarto, Tudor și Dogaru – cu multă tinerețe (Topologeanu, Crăciun, Carabulea, Bărbuceanu, Dumitru, Scărălătescu, Vrabie și Dragomir).

Punctele gazdelor, antrenate de Cătălin Burlacu, Ionuț Ivan și Robert Munteanu, au fost reușite de următorii baschetbaliști: Dogaru (4), Tudor (14; 2×3), Szijarto (7; 1×3), Topologeanu (15), Burlacu (37; 3×3), Crăciun (6), Bărbuceanu (5), Dumitru (5; 1×3), Vrabie (1) și Scărlătescu (2), iar de la învingătorii pregătiți de Kovacs Alexandru – Dragoste (31), Brosser (11), Paliciuc (20), Banciu (9), Gheorghe (13), Petică (8) și Preda (2), meciul fiind arbitrat de doi ploieșteni, Șerban Rașoga și Ovidiu Coniac, plus Andrei Răileanu, din Focșani.

Cum luni, 18 decembrie, vor veni la rând adversari facili, cei de la CSU Brașov, se poate anticipa că se va menține ritmul „una rece, alta calda”, cu mențiunea că, și după eșecul de azi, tot CSM Ploiești conduce ierarhia și va termina tot acolo, dacă îi vor învinge pe jucătorii din urbea de la poalele Tâmpei. Urmează, deci, a se califca în faza semifinală, de anul viitor, de pe prima poziție. Însă, în pauza competițională, va fi nevoie imperioasă de întăriri în efectiv, deoarece dacă nu ar fi Burlacu, cine știe ce ar mai fi! O spun cifrele, nu neapărat autorul acestor rânduri!

Foto: www.csmploiesti.ro