Baschetbaliștii de la CSM Ploiești câștigă și visează la Final Four. Victima din week-end are și ploieșteni!

Dragos Trestioreanu -

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești câștigă și visează la Final Four. Victima din week-end are și ploieșteni!

CSM Ploiești, echipa pregătită de antrenorul-jucător Cătălin Burlacu, a reușit încă un succes în dauna CSO Voluntari, al patrulea din tot atâtea posibile; două în faza preliminară a campionatului Diviziei A și încă două, în cea semifinală. Formație înființată vara trecută, Voluntariul este antrenată de Eugen Ilie, tehnicianul care a reușit să promoveze… CSM-ul în Liga Națională în urmă cu aproape doi ani, dar atunci, după cum se știe, s-a zis pas accederii în eșalonul imediat superior! Ilie este secondat de fostul mare căpitan al defunctei CSU Asesoft, Virgil Căruțașu, ei având în subordine și câțiva jucători ploieșteni, precum Vlad Dumitrescu, Mircea Neagoe, Vladimir Biasutti și Andrei Ene.

Împreună cu Daniel Popescu și Alexandru Neguț, cei patru foști echipieri de la Asesoft și CSM, dar și cu alți jucători, păreau a alcătui un lot care să pună probleme. Însă, valoarea net superioară, ca și experiența bogată, a lui Burlacu, mai ales, Adrian Tudor, Angel Santana, Vlad Dogaru sau Eugeniu Melnic, plus Szijarto Levente în faza precedentă a competiției, a făcut ca bilanțul meciurilor dintre cele două echipe să fie net în favoarea gazdelor de-acum: 4-0, cum scriam mai sus!

În ultimul joc nu s-a mai depășit suta de puncte, așa cum s-a mai întâmplat în meciurile precedente cu alte echipe, scorul final fiind nu numai strâns, ci și cu puncte mai puține bifate de ambele tabere, 72-65 (23-19; 22-14; 13-20; 14-12). Cu ploieștenii adjudecându-și trei din patru sferturi, după cum se observă, fapt ce confirmă justețea succesului lor, venit ca urmare a reușitelor personale ale lui Burlacu, din nou cel mai bun realizator al întâlnirii, Tudor, Melnic, Dogaru, Santana, Arteni și Topologeanu. După această victorie, CSM Ploiești a ajuns la un bilanț de 5/4, în faza semifinală, având și un meci mai puțin disputat, cel de acasă cu CSM Sighetu Marmației. De altfel, cele câteva restanțe împiedică a se face o imagine mai exactă asupra ierarhiei, fiind echipe în spatele CSM-ului – formație care, în etapa următoare, va combate la Brăila, cu Cuza Sport, antrenată de fostul secund din perioada promovării în LN, Cătălin Ștefănescu – care pot sări peste actuala ocupantă a ultimei trepte de pe podium. Deși situația de la club  nu este deloc roză, ba dimpotrivă, Burlacu își cravașează băieții pentru a ajunge împreună cue ei la Final Four, iar asta deoarece marele fost internațional nu cunoaște alt obiectiv, decât marea perfomanță. Așa a fost obișnuit astfel, așa va rămâne! Iar pentru asta, a meritat pe deplin, laolaltă cu elevii-coechipieri, aplauzele celor 500 de iubitori ai baschetului veniți la sala Olimpia să-i urmărească și încurajeze.

CSM PLOIEȘTI: Dogaru (6 puncte), Ad. Tudor (14; 1×3), Melnic (11), Topologeanu (2), Burlacu (28; 2×3). Au mai jucat: Crăciun, Santana (2), Arteni (9; 3×3). Colectiv tehnic: Cătălin Burlacu (antrenor principal), Ionuţ Ivan (antrenor secund), Robert Munteanu (preparator fizic).

CSO VOLUNTARI: D. Popescu (17), Mâinea, V. Dumitrescu (12), Al. Neguţ (5), M. Neagoe (21). Au mai evoluat: Vl. Biasutti (6), Toth (2), A. Ene (2), Drăgilă. Colectiv tehnic: Eugen Ilie (principal), Virgil Căruţaşu (secund).

Au arbitrat: Alexandru Ivan (Târgovişte), Andrei Bădilă (Bucureşti) şi Alexandru Stamate (Ploieşti).

Comisar FRB: Luca Badea (Bucureşti).

Foto: www.csmploiesti.ro