Baschetbaliştii de la CSU Asesoft „urcă”, handbaliştii CSM-ului „coboară”

Redactia -

Dacă, în etapa disputată în week-end, campionii baschetului masculin românesc de la CSU Asesoft au bifat cea de-a cincea victorie consecutivă, la Miercurea Ciuc, în ultimele tot atâtea meciuri disputate în returul sezonului regulat al Ligii Naţionale, handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit un meci bun, la Timişoara, cu Politehnica, tot în partea a doua a competiţiei interne cu numărul unu.

Jucătorii lui Vladimir Arnautovic au câştigat clar disputa din deplasare cu mai modesta formaţie ardeleană BC PH Csiksezereda, care s-a consolat doar un cu un sfert adjudecat: 91-75 (24-22; 17-11; 23-25; 27-17). Din nou, antrenorul bosniac a mizat pe unul dintre tinerii înscrişi în raportul de joc, Vlad Negoiţescu punctând ca şi la Bucureşti, contra lui Dinamo, dar nu tot atât de mult. Autorii reuşitelor oaspeţilor au fost: Aleksandar Vlahovic (8 puncte; 1×3), Predrag Miletic (13; 1×3), Ivars Timermanis (6; 2×3), Cătălin Burlacu (15; 3×3), Vladimir Tica (10)/ Virgil Stănescu (17), Alhaji Mohammed (6), Adrian Tudor (2), Robert Nyakundi (10; 2×3), Vlad Negoiţescu (4). Cu acest rezultat, Asesoftul urcase pe poziţia a treia a ierahiei, dar numai până la finele meciului de luni, 4 martie 2013, de la Cluj, „U”-Mobitelco pierzând, în sala Horia Demian, partida cu BC Mureş Târgu Mureş, o surpriză foarte plăcută, oaspeţii impunându-se după prelungiri şi având foarte mulţi jucători cu cel puţin 10 puncte bifate. Astfel, BC Mureş a trecut pe locul trei, ploieştenii căzând pe al patrulea, dar câştigând la capitolul de speranţe cu privire la încheierea sezonului regulat într-o postură ce i-ar aduce avantaj în play-off. Urmează vineri, 8 martie, o confruntare dificilă, la Brazi, împotriva echipei BC Timişoara, iar apoi alta, tot acolo, cu SCM Universitatea Craiova, trupă care secondeazăa acum liderul, CSM Oradea. Cu două succese, „alb-albaştrii” pot aborda mai în linişte finalul acestei părţi a întrecerilor.

În condiţiile în care baschetul ne ţine atenţia trează şi visele intacte în ceea ce priveşte reeditarea unor mari performanţe, handbalul, cel masculin de data aceasta, nu dă semne de revenire, motiv de teamă pentru îndeplinirea obiectivului – salvarea de la retrogradare. În Banat, jucătorii de la CSM Ploieşti (foto; www.banatsport.ro) au pierdut la o diferenţă mare de scor, 25-34 (8-15), nemaiputându-se face prea multe comentarii. În faţa fostei formaţii a antrenorului lor, Dragoş Dobrescu, acesta ieşind campion cu Poli Timişoara, pe vremea când evolua pe postul de conducător de joc, Laurenţiu Dinescu şi mai noii săi coechipieri nu au dat semne că pot scoate ceva bun din meci. De-acum, speranţele lor se îndreaptă către importantul duel de sâmbătă seară, de la Strejnic, cu mai fortificata echipă a lui Dinamo Bucureşti, un succes fiind vital, pentru a se mai putea menţine şanse pentru evitarea căderii în Divizia A. În caz contrar, dacă colegele de club mai visează, cu argumente, să scape, băieţii de la CSM le cam irosesc. Dobrescu a sintetizat perfect situaţia din meciul de la Timişoara: “Au jucat mai bine decât noi. Din păcate, am pierdut cam rău, dar acesta este sportul. Devine din ce în ce mai greu, iar eu încerc să-mi explic aceste rezultate. Mentalitatea noastră e greu de înţeles”!