Baza 2 Logistică ”Valahia” Ploiești a aniversat 20 de ani

Daniel Dimache -

Baza 2 Logistică ”Valahia” Ploiești a aniversat 20 de ani

 

Baza 2 Logistică ”Valahia” Ploiești, cea mai mare unitate militară din județul Prahova, a aniversat astăzi, 1 august, 20 de ani de existență. 

A fost un eveniment care i-a reunit atât pe militarii și personalul civil au unității conduse de colonel Sorin Mimiligă, cât și pe alți invitați printre care general-maior Cristian Dan și subprefectul Emil Drăgănescu (n-am observat niciun reprezentant al Primăriei Ploiești și Consiliului Județean Prahova!), foști comandanți ai Bazei 2 Logistică ”Valahia” etc.

 

În cadrul activității, a  fost decorat Drapelul de Luptă, a fost oficiat un scurt serviciu religios și a avut loc defilarea unității. Mai multe cadre ale unității au primit embleme de onoare pentru serviciul adus Armatei Române, au fost înmânate diplome de onoare și au fost făcute înaintări în grad, dar și o trecere în rezervă.

Colonel Sorin Mimiligă, comandantul Bazei 2 Logistică ”Valahia”:

 

De la înființare, Baza 2 Logistică „Valahia” a funcționat ca mare unitate având în compunere unități și subunități specializate, destinate pentru a executa sprijin logistic integrat, cu toate forțele sau cu o parte din acestea, în cadrul Diviziei 1 Infanterie „Dacica” și, începând cu anul 2015, în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre.