Beat mort la volan și fără permis a fost arestat pentru 30 de zile

Daniel Dimache -

Beat mort la volan și fără permis a fost arestat pentru 30 de zile

Față de bărbatul depistat ieri, în jurul orei 14:00, conducând un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploiești, cu alcoolemia de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat s-a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au fost sesizați de către polițiștii din cadrul Poliției Transporturi, despre faptul că pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino au oprit, pentru control, un autoturism care ar fi fost implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale,  și al cărui conducător auto s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Deplasați la fața locului, polițiștii Biroului Rutier au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, aparatul indicând valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Ba mai mult, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul  în vârstă de 36 de ani, domiciliat în orașul Mizil nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere aspectele constatate,  față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentată unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.