Becali către Răchită: „Dacă ai răutăţi în viaţă le plăteşti aici sau pe lumea cealaltă. Văd că dumneata le plăteşti aici”!

Redactia -

Intrat în dialog cu Vivi Răchită (foto stânga; www.fcsteaua.ro), fostul manager general al SC FC Petrolul Ploieşti, cu privire la echipa din Ghencea, finanţatorul Stelei, Gigi Becali (foto dreapta; www.nasul.tv.ro), a fost foarte virulent la adresa fostului jucător al „roş-albaştrilor” şi l-a luat şi peste picior. Reacţia lui Becali a fost cauzată de criticile pe care Răchită i le-a adus de-a lungul timpului. Astfel, deputatul liberal a spus la emisiunea Contraatac, de pe „GSPTV” că „poţi să fii ce vrei, dacă nu ai caracter, Dumnezeu îţi dă o palmă. Aţi fost jucător la Steaua, când nu eram eu la club”. Vivi Răchită a parat: „Eu am jucat şapte ani la Steaua. Nu vreau să intru în polemică cu dumneavoastră”, dar finanaţatorul Stelei a continuat să-l atace: „Aţi început să vorbiţi aiurea. Orice om poate să aibă păreri. Numai că dumneavoastră v-aţi dat cu părerea despre mine. Nu mai ştiu exact ce aţi spus, numai că aţi făcut nişte afirmaţii cum că e o persoană acolo, care nu ştiu ce, nu ştiu cum…. Dacă ai răutăţi în viaţă le plăteşti aici sau pe lumea cealaltă. Văd că dumneata le plăteşti aici”!

V_RachitaEste posibil, cred cei de la www.gsp.ro, ca vorbele dure ale lui Gigi Becali la adresa lui Vivi Răchitră să fi fost consecinţa unei declaraţii a acestuia din urmă, dată la finele anului 2008, atunci când a afirmat că „nu mă confund cu actuala Steaua. Eu am jucat la Steaua cea adevărată. De prima oară când am intrat în vestiarul din Ghencea am simţit spiritul unei echipe adevărate. Acum este doar o afacere a familiei Becali şi sunt total dezamăgit. Se face de ruşine în Liga Campionilor, se face de ruşine în campionat”! Ex-managerul general al „lupilor” a evoluat în trei perioade de timp în echipamentul „roş-albastru” şi a cucerit cu Steaua două titluri naţionale consecutive, în ediţiile 1996-1997 şi, respectiv, 1997-1998, scrie siteul „Gazetei sporturilor”.

Tot la „Contraatac”, pe „GSPTV”, Răchită i-a făcut lobby unui fotbalist al Astrei Giurgiu, fundaşul dreapta Alexandru Măţel, favoritul protectorului său, Victor Piţurcă de la echipa naţională, spunând că – deşi ar fi costat ceva mai mult – s-ar fi mulat mult mai bine pe jocul Stelei, decât alegerea lui Gigi Becali, gălăţeanul Cornel Râpă. Un fel de… i-a dat restul actualului patron al foştilor „militari”!