Beţia şi şofatul merg mână în mână în Prahova. Iată câteva cazuri

Redactia -

Poliţiştii din cadrul B.D.N.E. – D.N. 1 B au organizat ieri o acţiune ce a vizat cu precădere respectarea normelor legale privind transporturile rutiere de marfă, în special produse accizabile, precum şi combaterea consumului de alcool de către conducătorii de vehicule. Cu această ocazie au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute cinci permise de conducere, şi a fost constatată comiterea unei infracţiuni.
Exemple :

N. Călin a fost depistat în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal.

În timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă, pe D.N. 1 D, la intersectia cu D.N.1 B, P. Petrus nu a acordat prioritate de trecere unei autospeciale care circula pe drumul prioritar.O patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească l-a depistat în trafic pe D.J. 101 F, în localitatea Drăgăneşti, pe T. Vasile, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,61 mg / l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi se deplasa pe bicicletă, pe D.N.1 B, M. Valentin nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar în aceeaşi direcţie de mers. Din impact a rezultat rănirea biciclistului.Un alt biciclist, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi circula pe strada Ghighiului din Ploieşti, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 074 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat la spital, unde a rămas internat în vederea acordării de îngrijiri medicale.