Specialistul cu experiență de la FC Petrolul a reușit din nou, acum la dosarul de licență pentru Liga 1! Ultimul obstacol din calea spre primul eșalon a fost sărit… fără să se primească sancțiuni de vreun fel!

Dragos Trestioreanu -

Specialistul cu experiență de la FC Petrolul a reușit din nou, acum la dosarul de licență pentru Liga 1! Ultimul obstacol din calea spre primul eșalon a fost sărit… fără să se primească sancțiuni de vreun fel!

Odată cu promovarea recentă, sportiv, în Liga 1, FC Petrolul mai avea de trecut un obstacol pentru a fi efectiv în primul eșalon fotbalistic al țării: obținerea licenței de participare la competiția de pe cea dintâi scenă a țării. Astăzi, 24 mai 2022, a dispărut și ultima emoție în acest sens, FRF anunțând că – după Universitatea Cluj – Petrolul este a doua echipă care primește licența pentru Liga 1, nota bene!, fără niciun fel de sancțiuni. În vreme ce „lupii” au promovat direct, „șepcile roșii” sunt cu un picior și jumătate, să zic, în Liga 1, după succesul cu 2-0 (1-0) în dauna lui Dinamo București, pe „Cluj Arena”, returul urmând a avea loc în capitala țării duminică seară, pe 29 mai, la 8 zile după tur. Sâmbătă, pe 28, televiziunile care au drept de transmisie exclusivă au programat finala Ligii Campionilor, dintre Liverpool FC și Real Madrid.

Revenind la succesul Petrolului în privința obținerii licenței pentru primul eșalon, trebuie spus că acesta se datorează în mare măsură unui specialist din cadrul clubului, care are o experiență în domeniu de pe vremea când a apărut această solicitare din partea Federației Române de Fotbal. Astfel, dacă în urmă cu ceva timp rezolva, cu același succes, dosarul respectiv la un alt club, acum a făcut-o la clubul găzarilor. Chair dacă nu i se recunosc meritele de o parte a suporterilor, realitatea îi contrazice măcar din acest punct de vedere. Ceea ce rămâne este că FC Petrolul va juca sigur în următorul sezon de Liga 1!

În altă ordine de idei, selecționați la loturile naționale de tineret și juniori și când erau fotbaliști din Liga a II-a, căpitanul fundaș stânga Valentin Țicu (foto mijloc, în dreapta) și mijlocașul junior Alin Boțogan (foto jos, în dreapta) continuă să atragă atenția asupra lor. Astfel, aflați în vacanță, Țicu și Boțogan trebuie să și-o întrerupă imediat, după ce au primit telegrame de convocare la aceleași loturi ca și în sezonul trecut, „U 21” și „U 18”, antrenate de Florin Bratu, respectiv Daniel Oprescu. Vali va pleca în Georgia (duel pe 3 iunie) și Slovacia (joc pe 7 iunie), pentru două meciuri-test, iar Alin, în Serbia, după un cantonament în țară (29 mai – 4 iunie) și o confrutare amicală în deplasare, tot pe 3 iunie. Și fundașul central Adrian Nicolae, împrumutat la CS Blejoi un sezon, este la lotuil național „U 19”, iar în afara lui Boțogan, mai este convocat la „U 18” și portarul Mihai Berbeacă, detașat de Petrolul la CS Ocna Mureș. Tineri de valoare există, deci, și mai vin și alții din urmă, după cum s-a văzut la meciul de la Slobozia!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro