Beţi şi fără permis de conducere, alergaţi de patrule după ce au abandonat maşinile în stradă

Daniel Dimache -

Beţi şi fără permis de conducere, alergaţi de patrule după ce au abandonat maşinile în stradă

Polițiștii prahoveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În acest context, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea forțelor din teren și cu toate acestea, cetățenii continuă să ne surprindă cu diferite situații pe care le crează, punându-i și pe alții în pericol, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

 Un astfel de exemplu, este cel al unui tânăr de 19 ani din comuna Albești-Paleologu, care, după ce a consumat băuturi alcoolice, a hotărât să dea o tură cu mașina. Spre ghinionul lui, în jurul orelor 23:10, patrula de siguranță publică l-a observat în timp ce se deplasa pe DN1, pe raza comunei Bărcănești. Polițiștii au efectuat semnal de oprire autovehiculului și întrucât acesta și-a continuat deplasarea, au pornit în urmărirea lui folosind semnalele acustice și luminoase. Pe o stradă laterală, conducătorul auto a abandonat vehiculul și a fugit, după doar 50 de metri fiind prins și imobilizat de politiști. În urma testării, etilotestul a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cu ocazia verificărilor efectuate a reieșit faptul că nici nu deține permis de conducere. Totodată, s-a stabilit că tânărul, aflându-se în vizită la niște prieteni ar fi sustras autovehiculul din curtea acestora, fără a avea consimțământul proprietarei.
Având în vedere aceste aspecte persoana a fost sancționată cu amendă în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor art.1 din O.M. 3/2020.
Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și furt în scop de folosință.

 Și forțele de ordine care efectuau activități specifice într-un filtru punctual organizat pe raza localității Buda, din comuna Ariceștii Rahtivani, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare. Conducătorul auto a oprit, a abandonat vehiculul și a fugit, fiind imediat prins, imobilizat și încătușat de polițiști. Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 30 de ani din localitate. Din verificări a reieșit că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Față de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea O.M. 3/2020 cu amendă în valoare de 20.000 de lei.
Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice.
Întrucât, subzistă starea de recidivă, față de persoană a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată unității de parchet cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.