Biata trupă a lui Ursu bătută mai rău decât la Strejnicu! De la 3-0, Petrolul a jucat dezinvolt, dar… nu a mai marcat

Dragos Trestioreanu -

Biata trupă a lui Ursu bătută mai rău decât la Strejnicu! De la 3-0, Petrolul a jucat dezinvolt, dar… nu a mai marcat

Când începi un meci, practic, de la 1-0, mai ales pe teren neutru, ar fi fost păcat să nu profiți de acel debut. Așa a făcut și FC Petrolul, la Chiajna, pe sintetic, distanțându-se – în ultimul sfert de ceas al primei reprize a meciului contra totuși modestei CS Balotești – la un scor de… forfait. Unul suficient pentru primul succes stagional, venit ulterior remizei albe de acum șase zile de pe arena Ilie Oană. cu Snagovul.

La primul său duel de pe un teren străin, la cârma Petrolului, Leo Grozavu a optat pentru unele modificări în primul „11” al jocului cu cel dintâi adversar dintr-un amical desfășurat la ceva vreme după startul pregătirii de vară. A fost modificări impuse de o suspendare (Ciocâlteu) și o ușoară accidentare (Plămadă). Astfel a apărut, în echipa de start, Danci – cel care nici nu a făcut parte, la debutul campionatului, din lotul de 18 -, iar pentru acoperirea postului fostului botoșănean, s-a recurs la retragerea de la închidere a actualului căpitan, Ghinga, substituit în fața defensivei de… fostul, Chindriș. În rest, la fel ca și cu Sportul, la Ploiești. Cu deosebirea că, de data aceasta, s-a „spart gheața”, ba chiar la 3 minute după primul fluier al unui Cătălin Bușu parcă scos acum de la… naftalină. La o lovitură de la colțul terenului, de pe dreapta, executată de Herea, a deviat, pe spate, cu capul, de la prima bară Ghinga, goal-keeper-ul advers, Fulga, a apucat să schimbe, cu mâna, direcția mingii, dar obiectul de joc l-a lovit în abdomen pe Cazan, sărind apoi în plasă, fundașul central stânga fiind aproape de linia porții adverse. Un gol picat chiar când trebuia.

Baloteștiul lui Emil Ursu a avut reacție, a împins jocul spre buturile unui Tordai foarte sigur pe el, a avut câteva ocazii bune de a egala, ba chiar și o bară, la șutul cu efect ciudat al „mingicarului” blond Vasile Nicolae, cel și cu un prenume spaniol, Fernando. Ilfovenii au ratat, în schimb prahovenii au marcat de două ori, în minutele 34 și, respectiv, 41, stabilind astfel rezultatul final, cu puține minute înainte de pauză, atunci când au făcut de 3-0! Mai întâi, Herea, care a scos o minge, în lateral stânga, dintre Neagu și mai sus-amintitul Nicolae, a intrat puțin în careul mare și a trimis senzațional, un șut lobat, care a propulsat balonul în plasa interioară de la colțul lung, fără ca Fulga să mai schițeze vreun gest! După nici 10 minute, tot el a executat înalt și lung un corner de pe stânga, Fulga nu a știut ce să facă – să iasă, să nu iasă? – și mingea a ajuns aproape de colțul drept al lui „6 metri”, Cazan fiind o fracțiune de secundă mai rapid, acolo, decât Cristian Mihai și reluând fericit, cu capul, la „scurt”. Și asta a fost totul, fiindcă în mitanul secund, deși Nini Popescu și Nica au avut două oportunități de a marca, în poziție de „unu la unu” cu Fulga, apărătorul buturilor celor de la Balotești s-a dovedit imbatabil cu acele prilejuri.

În concluzie, o repriză, prima, în care „lupilor” le-a intrat totul, și o alta, a doua, în care nu le-a mai intrat nimic, deși jocul loc, de la 3-0 încolo, a fost dezinvolt, scăpându-se de orice fel de emoții. Dacă ar fi fost vorba despre un alt meci la mijlocul săptămânii viitoare, ar fi fost de înțeles de ce băieții lui Grozavu – agitat, în spațiul tehnic, în cea dintâi parte a jocului, în cea secundă, luând loc pe bancă, dar tot neliniștit, și lăsându-l să conducă din spațiul tehnic pe secundul Mugurel Cornățeanu, și el posesor de licență PRO! – au atacat mai cu parcimonie poarta adversă. Nefiind cazul de vreo menajare, poate că atât s-a mai putut! Îmbucurător a fost totuși că s-a câștigat cu un gol mai mult decât la Strejnicu, în amical, că s-a marcat de trei ori, și nu din vreun autogol sau… jumătate de autogol, tot ca atunci, adică, ci o dată din acțiune și de două ori din fază fixă. S-au dat semne și că se poate construi, și că existe rezerve capabile oricând să înlocuiască cu brio titularii. Rămâne acum să se confirme cele bune consemnate cu precădere în prima repriză a jocului de la Chiajna. Urmează vineri, 17 august, de la ora 18.00, meciul cu tinerii de la Pandurii Târgu Jiu, găzduit de arena Ilie Oană, iar peste încă exact o săptămână, cel de la București, iar pe iarbă artificială, cu Metaloglobus. Partide cu oponenți absolut abordabili, care, în mod normal, ar trebui câștigate de Ghinga și compania.

CS BALOTEȘTI: Fulga 5.5 – Dedu 5, Marciuc (cpt) 5.5, Ghiţă 5.5, C. Mihai 5 – Neagu 5, Predescu 5.5 – Gojnea 5.5 (70 – A. Mihai 5), Marin 5.5, Nicolae 6.5 – Paraschiv 5 (46 – Niculae 6). Colectiv tehnic: Emil Ursu (antrenor), Emil Stanca (preparator fizic).

FC PETROLUL: Tordai 7 – Olaru 7, Ghinga (cpt) 7, Cazan 8.5, Țigănașu 7 – Chindriș 7 – Danci 7 (70 – Cruceru 6), Herea 9 – Popescu 7 (78 – Nica), Arnăutu 6.5 (61 – Neziri 6.5), Grecu 7. Colectiv tehnic: Leo Grozavu (antrenor principal), Mugurel Cornățeanu (antrenor secund), Vasile Șleam (antrenor al portarilor), Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

Au arbitrat: Cătălin Buși 7 (Râmnicu Vâlcea) – Tunyogi Ferencz 7 (Zalău) și Florin Iacob 7 (Constanța).

Arbitru de rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).

Observatori: Petre Badea (Tulcea), pentru joc, și Vasile Bratu (Slobozia), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: A. Mihai (70), Grecu (90).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)