Bicicliştii şi pietonii, în atenţia Poliţiei Rutiere. Zeci de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore

Redactia -

Bicicliştii şi pietonii, în atenţia Poliţiei Rutiere. Zeci de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova desfășoară permanent acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, acționând pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere înregistrate la nivelul județului.

În cursul zilei de ieri, 19 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în colaborare cu polițiști din cadrul altor subunități din județ, au acționat pentru verificarea respectării normelor privind acordarea priorității de trecere vehiculelor, dar și pietonilor care au acest drept, precum și în vederea prevenirii și combaterii abaterilor săvârșite de către aceștia și de bicicliști.

Astfel, au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 28 fiind aplicate bicicliștilor, 27 pietonilor, patru pentru neacordare prioritate pietoni, două pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare.

Valoarea sancțiunilor este de peste 32.000 de lei.

În cadrul acțiunilor, au fost controlate 210 autovehicule, printre care și autovehicule care efectuează transport elevi, fiind efectuate în acest context peste 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care patru pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, dar și unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, seara trecută, în intervalul orar 18.00-20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au organizat și desfășurat o acțiune în municipiu, pentru verificarea legalității desfășurării transportului de persoane în regim taxi.

În acest context au fost verificate 37 de autovehicule, fiind legitimate 39 de persoane. 

Pentru neregulile identificate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale taximetriștilor, iar în cazul a 5 dintre aceștia, au fost reținute 5 autorizații taxi.

Valoarea totala a sancțiunilor este de aproximativ 5.000 de lei.

Totodată, a fost reținut și un permis de conducere pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, dar și un certificat de înmatriculare.