BĂICOI: Profesor în greva foamei, partea a doua

Redactia -

În luna septembrie a anului trecut, profesorul de istorie Dinu Mihail Pătraşcu, de la Grupul Şcolar „Constantin Cantacuzino” din Băicoi, a intrat în greva foamei pentru că a primit calificativul „nesatisfăcător” la inspecția pentru gradul I didactic. Acesta susţinea, la acea vreme, că evaluarea fusese făcută de un coleg din şcoală care nu avea acest drept.

În urma protestului făcut, Ministerul Educaţiei a trimis o echipă a Corpului de Control pentru a analiza situaţia creată la Grupul Şcolar Constantin Cantacuzino.

Zilele trecute, Dinu Mihail Pătraşcu a intrat din nou în greva foamei, acuzând noua conducere a liceului de lipsă de comunicare şi de numeroase abuzuri. „Mi s-au eliberat trei calificative. Primul a fost «nesatisfăcător», al doilea «bine» și al treilea «foarte bine». În schimb, ultimul este o simplă foaie, fără să fie atașat un proces verbal al Consiliului de Administrație sau fișa de evaluare. Al doilea motiv este că mi s-a luat dirigenția într-un mod fraudulos”, a declarat Dinu Mihail Pătraşcu.

Chiar dacă profesorul a obţinut calificativul „foarte bine”, acesta nu are nicio valoare fără avizul conducerii, care lipseşte din dosar. „Am cerut doamnei director Gheorghe Mihaela să-mi comunice în scris pe ce documente se bazează că aș fi fost sancționat, aș fi făcut nu știu ce lucruri neortodoxe. Dânsa mi-a dat răspuns că nu am fost sancționat, nu s-a întrunit nicio comisie de indisciplină. Nu am auzit în viața mea de a fi o comisie de indisciplină. Nu e în stare să-mi prezinte pe documente”, a explicat Dinu Mihail Pătraşcu.

Noul director al Grupul Şcolar Constantin Cantacuzino din Băicoi, Mihaela Gheorghe, a refuzat să-și expună punctul de vedere.Profesorul Dinu Mihail Pătraşcu va continua protestele până când se va găsi o soluţie pentru problemele sale.