Bilanțul total al trialurilor selecționatelor mixte ale Petrolului: un eșec la limită, o victorie la scor și o remiză. Ultimul adversar, CS Blejoi, o echipă tot din L3, care merita mai mult decât locul 3 în Seria a V-a, mai puțin returul horror!

Dragos Trestioreanu -

Bilanțul total al trialurilor selecționatelor mixte ale Petrolului: un eșec la limită, o victorie la scor și o remiză. Ultimul adversar, CS Blejoi, o echipă tot din L3, care merita mai mult decât locul 3 în Seria a V-a, mai puțin returul horror!

Cele trei meciuri-test pe care conducerile administrative și tehnice ale Petrolului le-au pregătit după încheierea play-out-ului, contra unor divizionare C, s-au terminat astăzi, 18 mai 2021, la Blejoi, cu adversară echipa locală, CS. A fost remiză cu goluri, 1-1 (1-1), rezultatul final fiind stabilit practic în primul sfert de oră. Saim Tudor a deschis scorul în minutul 2, după o deschidere pe dreapta a lui Silviu Pană pentru Sergiu Arnăutu, o pasă bună spre Valentin Balint, șutul acestuia fiind respins de portarul Adrian Gheorghe, dar numai până la mijlocașul stânga petrolist, cel care a reluat sec în plasă. Cu acel prilej, încercând să împingă mingea în poartă din a doua încercare, Balint s-a accidentat ușor, dar a continuat, apoi, partida. Imediat ce s-a „ieșit” din primul sfert de ceas, la un corner bătut de pe dreapta, de către gazde, balonul a ajuns pe partea opusă, Ilie l-a recuperat aproape de linia de margine, s-a întors, l-a fentat pe Meijers, iar apoi a căzut pe linia de fund a terenului, în careul mare! Prilej pentru arbitru să pună mingea pe var, acolo de unde Mădălin Răileanu a transformat sub transversala buturilor apărate de tânărul Alexandru Radu, printr-o „scăriță” de mare efect!

Ca și în testele precedente, cu Hușana Huși (2-3) și CS Tunari (8-1), Octavian Grigore a folosit formule experimentale, așa cum și-a propus iniíal, de altfel, în părțile secunde insistând, cu un numeric superior, pe juniorii din academie sau reveniți după împrumuturi. Au mai fost în probe Joao Claudio Gomes (Șomuz Fălticeni; 21 de ani), la care s-a renunțat după două jocuri, Raoul Valentin Cristea (Dinamo; născut 2002) și Sorin Mănăilă (SportTeam București; născut 2003), asupra cărora urmează a se decide ulterior. În ultimul joc, cel contra CS Blejoi, în mitanul secund, cu excepția lui Serge Ekollo și Joeri Poelmans (aflat la ultimul meci la Petrolul), Tavi Grigore a optat numai pentru „underi”, unii dintre ei având meci oficial miercuri, 19 mai, de la orele 12.00 și 14.00, cu formațiile „U 19”, respectiv „U 17” ale brașovenilor de la Kids Tâmpa. A lipsit, marți după-amiază, talentatul Alin Boțogan, posibil menajat pentru disputa de mâine de după prânz, de la „U 17”, al cărei căpitan și golgheter este. Totodată, au mai absentat și „underii” de la echipa mare Mihai Constantinescu (accidentat) și Mario Bratu (operat la nas), ca și, desigur, mulți dintre seniori, români și străini, aflați deja în vacanță, plecați definitiv ori accidentați. Nu a lipsit de la meci însă președintele executiv Costel Lazăr, de care se lipise ca marca de scrisoare un… viitor om de fotbal tânăr, ce poate fi format în timp de fostul internațional. Este vorba despre căpitanul și play-makerul Petrolului din ligile a patra și a treia, Claudiu Tudor, un posibil următor director sportiv al clubului găzarilor. Reamintesc că despre toate cele trei meciuri amicale voi scrie, pe larg, în curând.

Foto: CS Blejoi Facebook (Paul MÂINEA)