Bilanţul zilei în Prahova: 4 morţi Covid şi 22 noi de infectări

Daniel Dimache -

Bilanţul zilei în Prahova: 4 morţi Covid şi 22 noi de infectări

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 569 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 21 au decedat, iar 126 au fost declarate vindecate și externate. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost înregistrate 22 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi încă 4 decese.
Totodată, la cerere, au mai fost externați cinci pacienți.
În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 13 pacienți (nouă sunt ventilați mecanic).
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Pe parcursul zilei de 04 iulie, au fost efectuate verificări la 987 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 647 au fost legitimate, iar 453 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 105 societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 128 de sancțiuni, în valoare de 27800 de lei.
De asemenea, a fost deschis și un dosar de cercetare penală în baza Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA
05 IULIE 2020

În ultima zi, în Prahova au avut loc 4 decese. Pe surse, am aflat detalii despre pacienţii care au decedat.

1 – femeie, 84 de ani, din Căminul de bătrâni de la Izvoarele, internată pe 27 iunie, la Spitalul Municipal Câmpina. În ATI a ajuns pe 29 iunie, iar pe 04 iulie a murit. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, HTA, cașexie, demență
2 – femeie, 70 de ani, internată la Câmpina pe 09 mai. Este pacienta care a stat cel mai mult in ATI. Virusul nu mai era detectabil în ultima vreme, în schimb i-a produs leziuni grave care i-au agravat starea şi accelerat decesul. Avea diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică, boală pulmonară obstructivă cronică
3- femeie, 67 de ani, internată pe 27 iunie direct la ATI, în Câmpina, avea HTA și obezitate
4 – bărbat, 84 de ani, internat pe 23 iunie, a fost transferat ROL II din Otopeni, unde a murit pe 04 iulie. Avea HTA