Blaga a câştigat alegerile în PD-L, învingând-o pe Udrea, susţinută de Traian Băsescu şi Roberta Anastase

Redactia -

Blaga a câştigat alegerile în PD-L, învingând-o pe Udrea, susţinută de Traian Băsescu şi Roberta Anastase

Vasile Blaga este câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader. Principalii candidaţi s-au ciocnit în declaraţii, iar Udrea a contestat rezultatul alegerilor cerând renumărarea.

Convenţia Naţională a PDL, în cadrul căreia a fost ales preşedintele partidului, a prilejuit o dispută fără menjamente, începută cu mult timp înainte de ziua de sâmbătă, campania electorală din interiorul formaţiunii politice polarizând membrii marcanţi, dar şi pe cei simpli. De altfel, şi preşeintele Traian Băsescu s-a implicat direct, susţinând-o mai mult sau mai puţin făţiş pe Elena Udrea. Ca şi şefa liberalilor prahoveni, Roberta Anastase, fostul premier Emil Boc şi alţii. Fără să fie de ajuns. În cadrul democrat-liberalilor prahoveni, însă, o mică grupare în fruntea căreia se află deputatul George Ionescu a făcut “dizidenţă” şi l-a susţinut pe Blaga.

Dat fiind deznodământul alegerilor, este extrem de interesant cum vor evolua lucrurile în filiala prahoveană a PD-L vizavi de rivalitatea Anastase – Ionescu, care, din informaţiile noastre atinsese cote ridicate. Deşi nu a făcut publică vreo intenţie a sa în acest sens, mai mulţi oameni politici prahoveni, din partidul său dar şi din alte formaţiuni, ne-au confirmat că George Ionescu luase în calcul, în funcţie de rezultatul alegerilor Convenţiei, chiar să părăsească partidul. Ce se va întâmpla acum?