Blănaru impresionează la antrenamente, Deac așteaptă să semneze, de Hamza și Teixeira nemaiauzindu-se nimic. Or mai fi „în lucru” cei doi străini pentru FC Petrolul?

Dragos Trestioreanu -

Blănaru impresionează la antrenamente, Deac așteaptă să semneze, de Hamza și Teixeira nemaiauzindu-se nimic. Or mai fi „în lucru” cei doi străini pentru FC Petrolul?

A venit și a și trecut deadline-ul perioadei de mercato de vară, iar pe siteul www.fcpetrolul.ro a fost postat, până acum, un singur anunț al transferării unui fotbalist la FC Petrolul, și acela apărut înainte de 2 septembrie. Este vorba despre aducerea unui atacant de la prim-divizionara Hermannstadt Sibiu, cărășeanul Ștefan Blănaru (foto, la titlu, în echipament alb). Cel care, bine pregătit, a și impresionat deja la antrenamentele făcute la noua echipă a lui, nefiind chiar exclus să fie și titularizat sâmbătă, 7 septembrie 2019, în partida de la Timișoara, ora 19.45, contra Ripensiei, programată în etapa a VI-a a campionatului Ligii a II-a de fotbal.

În ceea ce-l privește pe Gabriel Deac (foto sus, în text, în duel cu viitorul coechipier Alexandru Zaharia, pe când acesta era la CSM Poli Iași), mijlocașul de bandă care a întrerupt contractul cu FC Voluntari și este aflat în coproprietate cu clubul lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța, a făcut, și el, antrenamente sub comanda lui Flavius Stoican. Deac așteaptă să i se propună să semneze, joi sau vineri, un contract cu FC Petrolul. Aducerea jucătorului în vârstă de 24 de ani la Ploiești surprinde totuși în mare măsură, în condițiile în care – neanunțându-se despărțirea de vreunul dintre fotbaliștii din lot – Petrolul dispune, la acest moment, de nu mai puțin de opt jucători de bandă, atât seniori, cei mai mulți, cât și juniori: Alexandru Munteanu, Cătălin Ștefănescu, Alexandru Zaharia, Saim Alexandru Tudor, Bogdan Gavrilă, respectiv Ianis Stoica și, chiar, Mario Bratu, cel care poate evolua, într-adevăr, și în spatele vârfului! Mai greu de înțeles această strategie, dar – cine știe? – or avea ceva în gând conducerile executive și tehnice ale clubului găzarilor!

Dacă Blănaru a semnat contractul, după cum se știe deja, iar Deac pare aproape s-o facă, despre marile ex-vedete ale falimentatei SC FC Petrolul, Younes Hamza și Filipe Teixeira, nu mai transpiră absolut nimic în ceea ce privește eventuala lor revenire la Ploiești. În privința internaționalului tunisian s-a aflat, la finele săptămânii trecute, că ar fi întrerupt angajamentul cu Aris Salonic, grupare din Superliga Greciei, dar apoi a fost… tăcere absolută, în cea a „veteranului” portughez au apărut zvonuri, cărora nu știu în ce măsură trebuie să le fie și dat crezare, cum că ar fi venit în România și ar fi fost văzut chiar și prin Ploiești!

Dacă așa o fi și fost, se va afla mai mult ca sigur, ca și despre situația lui Gabriel Deac și Younes Hamza, de altfel, cu prilejul conferinței de presă de joi, 5 septembrie, de prefațare, dar nu numai, a meciului împotriva Ripensiei. Ar fi cazul, atunci, să se declare oficial dacă, în cazul lui Hamza și Teixeira, este „albă sau neagră”, acum, fiindcă interesul suporterilor „lupilor” a sporit exponențial în ultimele zile față de eventualele transferuri ale acestor fotbaliști străini.

Foto: www.turnulstaftului.ro, www.romaniansoccer.ro, www.gsp.ro și www.adevarul.ro