Blejoiul a rezistat trei sferturi din cele 90 de minute ale meciului din Cupa României. Moreniul a rezolvat prelungirile și s-a calificat!

Dragos Trestioreanu -

Blejoiul a rezistat trei sferturi din cele 90 de minute ale meciului din Cupa României. Moreniul a rezolvat prelungirile și s-a calificat!

Sub privirile și ale lui Marius Stan, președintele executiv al Petrolului Ploiești, actuala divizionară C prahoveană, singura de la acest nivel, de fapt, CS Blejoi, a debutat, ca o combatantă din competițiile aflate sub umbrela FRF-ului, în a doua întrecere autohtonă ca importanță, Cupa României. În calitate de campioană județeană, deci ca o echipă de Liga a IV-a, Blejoiul a primit vizita unei grupări dintr-un județ vecin, Dâmbovița, pe care actualul Petrolul o întâlnise de două ori în urmă cu două campionate, în L3. Flacăra Moreni a terminat ediția 2018-2019 pe locul al XII-lea în ierarhia seriei adjudecată de Turris Oltul Turnu Măgurele, deși mare favorită fusese „Craiova lui Mititelu”.

Cu un lot format, cu excepția juniorilor proprii și a unuia transferat de la FC Petrolul, Răzvan Vlad și Emil Coșieru și-au ținut băieții în joc, de la egal la egal cu morenarii, vreme de 75 de minute, ulterior potențele fizice ale prahovenilor scăzând ușor-ușor, dar reușind totuși să împingă jocul în prelungiri. Cele pe care rezerva atacantului Florin Lețu, speculativul Andrei Iliescu, le-a rezolvat printr-o „dublă”, în minutele 92 și 108, marcând, deci, câte un gol de fiecare repriză „extra-time”, așa cum se mai spune. Mai întâi, imediat după debutul prelungirilor, a finalizat, cu o lovitură de cap din mijlocul careului mare, o centrare de pe stânga, apoi, a fost la capătul unui contraatac, pe care l-a fructificat cu sânge rece. Cu acest prilej, deși au circumstanțele unei reluări a pregătirilor din 16 iulie 2019, cu doar câte două antrenamente/săptămână și cu jucători care au mai fost în concedii, de-atunci încoace, neputând să fie luate mai devreme, din motive obiective, și un singur joc-test, cel de sâmbătă, 27 iulie, de pe arena Ilie Oană, cu Petrolul, antrenorii și jucătorii de la CS Blejoi au înțeles, la această primă luare de contact, oficială, cu o formație de L3, că noul eșalon va fi cu totul altceva. Evident, față decât cel județean, în care s-a combătut până pe la finele primăverii. Însă, deși mai este mai puțin de o lună până la startul campionatului Ligii a III-a, va fi totuși timp de pus la punct toate problemele, deoarece ar fi păcat ca a doua trupă prahoveană din sistemul FRF s-o lase iar singură pe cea a „lupilor”!

CS BLEJOI: Gheorghe – Ghinea, Stoica, Năstase, Badea – Ruptureanu, Rudaru (101 – Iacob), Dumitru (90 – Cocoș), Vasile (75 – Bojoagă) – Lambru, Iancu (80 – Ursu). Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (antrenor principal), Emil Coșieru (antrenor secund).

FLACĂRA: Duță – Niță, Matei, Oaie, Cernea – Vîrtej, Calofir – Zidăroiu (75 – Negrea), Drăgan (62 – Constantin), Ilie – Lețu (69 – Iliescu). Colectiv tehnic: Gabriel Paraschiv (antrenor principal), Cosmin Lunescu (antrenor al portarilor).

Au arbitrat: Octavian Ciucanu – Andrei Cojocaru Pavel și Claudiu Șchiopeț (toți trei din Braşov).

Observator de joc: Adrian Peiu (Urziceni).

Cartonașe galbene: Dumitru (29 și 90+1), Stoica (35 și 112), Cernea (73), Cocoș (90+4).

Cartonașe roșii: Dumitru (90+1), Stoica (112).

După cum se observă mai sus, Vlad și Coșieru au apelat la doi juniori, în acest meci de Cupa României, fundașul stânga ex-petrolist Andrei Iacob și atacantul Alexandru Cocoș, în rest fiind folosiți titulari din campionatul trecut al Ligii A Prahova. Se spera ca Blejoiul să mai vină și cu o altă noutate, dar – utilizat în repriza secundă a amicalului cu Petrolul – „lupul” Alberto Olaru a declinat oferta clubului condus de Gheorghe Biziniche și Paul Mâinea, preferând – zice-se că la sugestia reprezentantei din România a impresarului francez al său – să îngroașe contingentul prahovenilor de la… Sportul Snagov, aflat sub bagheta unui alt prahovean, antrenorul principal Vivi Răchită. Însă, dacă Olaru a refuzat-o pe CS Blejoi, există speranțe că nu va proceda la fel un alt fost petrolist, unul experimentat! De urmărit…

Prahovenii au terminat partida cu doi jucători de câmp mai puțin, Claudiu Stoica și Irinel Dumitru fiind eliminați pentru cumul de cartonașe, cel dintâi primind corect al doilea „galben”, la oprirea prin fault a unui atac promițător al oaspeților, pe când al doilea a fost expulzat de pe teren absolut bizar. Accidentat, Dumitru a ieșit în afara terenului de joc și a fost înlocuit, centralul cerându-i să lase banderola de căpitan unui coechipier. Cosmin Lambru s-a îndreptat spre el s-o primească, dar – mai grăbit – căpitanul gazdelor a intrat cu un… vârf de bocanc în teren, motiv pentru care a primit al doilea avertisment și, implicit, cartonașul roșu! Scoasă din Cupa României, CS Blejoi nu-i va avea, deci, pe cei doi la debutul în Liga a III-a!

Gabi Paraschiv și noul său colaborator, fostul goal-keeper al Chindiei Târgoviște, Lunescu, ex-portar tot al Pucioasei, s-au folosit și de cei patru fotbaliști aduși de acolo – Denis Duță, Ionuț Constantin, Tiberiu Calofir și Florin Lețu – de către noul sponsor al Flacărei, ex-vicepreședintele Sergiu Nedelcu. Duță și Calofir au fost integraliști, Lețu i-a lăsat locul lui Iliescu, cel care, repet, a decis calificarea, iar Constantin, alias Furcă, a intrat pe parcursul mitanului secund.

Foto: Paul MÂINEA