Blocul 7 Etaje, propus pentru demolare. Primăria îi consultă pe ploieșteni.

Daniel Dimache -

Blocul 7 Etaje, propus pentru demolare. Primăria îi consultă pe ploieșteni.

Blocul din centrul Ploieștiului ”7 Etaje” este propus pentru demolare, cu relocarea proprietarilor de acolo. În acest sens, primarul Andrei Volosevici s-a întâlnit astăzi, cu reprezentanții Ordinului Arhitecţilor Români, Filiala Prahova, pentru a cere un punct de vedere în legătură cu demolarea blocului 7 Etaje, care a fost construit de comuniști pentru a acoperi vederea Catedralei.

Primăria municipiului Ploiești a lansat, în acest sens, și un sondaj de opinie:

”Sunteți de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»? Inițiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic. Consultarea ploieștenilor este necesară având în vedere construcția bugetului pentru anul 2022.

În funcție de votul majorității se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiții pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate. Ploieștenii sunt invitați să-şi exprime opinia participând la acest sondaj pe pagina de Facebook a municipalității https://www.facebook.com/ploiestiprimarie. Termen: 28 ianuarie 2022.”

Vom reveni cu comentarii, în Gazeta de Prahova, pe această temă.