BĂNEŞTI: Au început lucrările la reţeaua de canalizare

Redactia -

BĂNEŞTI: Au început lucrările la reţeaua de canalizare

Recent au debutat lucrările de introducere a reţelei de canalizare a apei menajere în Băneşti. Investiţia a demarat în satul Băneşti, cu strada Soarelui. După cum ne-a declarat primarul George Stoica, următoarele artere pe care se va introduce conducta sunt Aurel Vlaicu, DN1 şi Pârşani. „Reţeaua va acoperi, în totalitate, satul Băneşti. Sistemul va avea o lungime totală de 17 kilometri. Estimăm ca lucrările să se finalizeze în toamna anului viitor. Ulterior, după ce toţi locuitorii satului Băneşti vor avea acces la canalizare, vom realiza proiectul pentru introducerea reţelei şi în satul Urleta”, ne-a declarat primarul George Stoica.
* Pe străzile Soarelui şi Aurel Vlaicu se va extinde şi conducta de gaze naturale
La momentul documentării noastre, echipele de muncitori lucrau de zor pe strada Soarelui, unde conducta fusese deja introdusă pe un tronson important. În altă ordine de idei, edilul precizează faptul că, tot pe străzile Soarelui şi Aurel Vlaicu, după ce va fi introdusă canalizarea, se va extinde şi reţeaua de alimentare cu gaze naturale, pentru ca băneştenii care locuiesc aici să beneficieze de toate utilităţile.
Pentru a-i ajuta pe cei care nu îşi găsesc un loc de muncă, primarul a făcut demersuri pe lângă firma costructoare pentru a angaja şi oameni din localitate la lucrările manuale, de săpături, etc.