BNS, avertisment pentru Guvern: Există posibilitatea ca și alte sectoare să intre în grevă

Redactia -

BNS, avertisment pentru Guvern: Există posibilitatea ca și alte sectoare să intre în grevă

„Blocul Național Sindical își exprimă solidaritatea față de toate cadrele didactice aflate, începând de astăzi, în grevă generală. Gestul dascălilor de a nu mai intra la cursuri este perfect justificat pentru că, din păcate, de ani de zile asistăm la numeroase decizii politice care au vizat, în mod negativ, sistemul educațional din România, decizii care mai mult par a fi asumate de cel care a scris versurile celebrului cântec ‘Țara te vrea prost’.

Ca de obicei, în negocierile cu liderii de sindicat ai profesorilor, veți repeta obsesiv mesajul: ‘Nu sunt bani!’. Auzim această justificare de ani de zile, ori de câte ori încercăm să găsim soluții pentru educație de calitate, dar și pentru servicii de sănătate publică sau pentru servicii sociale de calitate. Astăzi, profesorii nu sunt singurele categorii sociale nemulțumite de actuala politică. 

În perioada următoare există posibilitatea ca și alte sectoare să intre în grevă. Grefierii, personalul auxiliar din cadrul instanțelor de judecată și consilierii de probațiune sunt doar câteva dintre categoriile socio-profesionale care avertizează cu greva. Din 2018 până în prezent, aceștia nu au primit niciun leu creștere salarială, în ciuda inflației galopante care le-a erodat constant veniturile în ultimii cinci ani”, transmite BNS printr-un comunicat de presă.