Un exemplu de suporter adevărat al culorilor galben-albastre: Bogdan Dinu face aproape 3.000 de kilometri, de la Birmingham, pentru a fi alături de Petrolul ’52, la derbiul contra CSA Steaua București, de joi seară!

Dragos Trestioreanu -

Un exemplu de suporter adevărat al culorilor galben-albastre: Bogdan Dinu face aproape 3.000 de kilometri, de la Birmingham, pentru a fi alături de Petrolul ’52, la derbiul contra CSA Steaua București, de joi seară!

Îl știu pe Bogdan Dinu de când se urca pe o schelă, cu porta-vocea în brațe, la așa-numita peluză a galeriei, în toamna lui 2011, peluză denumită ulterior după cel mai renumit antrenor al Petrolului all time, Ilie Oană, zis Americanul. Auzisem de la un nepot al meu, prieten cu el, că era și portar la o echipă din campionatele județene, având și o poreclă devenită-i mai mult decât nume: Sponsoru! E mare petrolist, a fost și a rămas așa, indiferent de eșalon, iar unul dintre episdoadele sale dragi, alături de echipa de suflet, a fost un meci din Cupa României, în care a apărat poarta echipei adverse umplută de goluri de către adversarii.. favoriți! Ca mai toți tinerii din țară, a plecat în străinătate, pentru a câștiga cât să le ofere soției și fetiței lor iubite o viață mai bună. Muncește în Anglia și-i lipsesc atât de mult familia și Petrolul! Dar, și de acolo, de la aproape 3.000 de kilometri distanță, le rămâne mereu aproape!

Pentru că joi, 21 octombrie 2021, ora 19.30, pe arena Ilie Oană, se va desfășura primul derbi al actualului sezon regular și este vorba și despre o veche rivalitate între suporteri, ultrasul Bogdan Dinu a urcat, în seara asta, într-un avion care îl aduce, pe calea aerului, după trei ore și jumătate, preț de 2.737 km (1.701 mile), de la Birmingham la Otopeni. La ora meciului de mâine, „Sponsoru” își va lua astfel locul obișnuit în peluza de la stradă și va conduce galeria de tineri de la „P1 – Ilie Oană”, într-un meci „pe viață și pe moarte” din Liga a II-a: ACS Petrolul ’52 – CSA Steaua. Bogdan este un exemplu veritabil de suporter, unul pentru care, cum și zice, „importante sunt faptele, prezența la meciuri în templul nostru, Ilie Oană, nu vorbele de pe Facebook”!

Peste numai trei zile de la data partidei, Bogdan Dinu, alias Sponsoru, se va urca din nou în avion, pentru a zbura către Anglia și o va urmări de acolo, în viitorul apropiat, pe Petrolul din nou la televizor sau pe internet. Asta până la următoarea sosire la Ploiești. Cel mai frumos cadou pe care vor putea să i-l facă în derbi fotbaliștii Petrolului ’52 ar fi o victorie clară. Vali Țicu – pe care l-a avut, și el, sub aripă, încă de când căpitanul și internaționalul de tineret era copil – și „lupii” ceilalți vor face, cert, tot posibilul să aibă succes. Unul pe care să-l dedice și unui suporter adevărat: BOGDAN DINU, zis SPONSORU!

Foto: arhivă personală