Va fi „nucă tare” FC Petrolul, în sezonul următor al noii Superligi a LPF-ului? După… pumnul unui fost portar ca Bogdan Stelea, așa s-ar anunța!

Dragos Trestioreanu -

Va fi „nucă tare” FC Petrolul, în sezonul următor al noii Superligi a LPF-ului? După… pumnul unui fost portar ca Bogdan Stelea, așa s-ar anunța!

Astăzi, 1 iulie 2022, într-o elegantă sală din hotelul Marriott, de la București, a fost prezentat noul partener al Ligii Profesioniste de Fotbal, casa de pariuri Superbet, cea care a condus la… rebranduirea Ligii 1, transformată în Superligă. A urmat, apoi, tragerea la sorți a turului sezonului regular al ediției 2022-2023 din Liga 1, devenită acum, repet, Superligă, operațiune la care s-a ținut cont de diverse solicitări și impuneri. Unul dintre cei care s-au ocupat de aceasta a fost un ploieștean angajat la LPF, Eduard Alexandru (foto sus, în dreapta), fiul fost acționar la defuncta SC FC Petrolul al ex-secretarului Ligii, Valentin Alexandru  Prima etapă programează câteva meciuri tari, FC Petrolul, ca și FC Hermannstadt, fiind una dintre cele două nou-promovate care va disputa acasă meciul din etapa 1 (foto jos). E drept însă, că – dacă ploieștenii vor evolua pe arena Ilie Oană, din urbea lor de domiciliu – sibienii vor mai continua să joace tot pe stadionul Gaz Metan din Mediaș. Cel pe care îl vor împărți pentru un timp, ca și Petrolul cu Chindia pe „Ilie Oană”, cu o altă nou-promovată, Universitatea Cluj.

Formația antrenată de Nicolae Constantin va debuta cu FC Voluntari, una dintre cele șase trupe din play-off-ul precedent. În tur, Valentin Țicu și coechipierii lui mai vechi și mai noi vor bifa opt meciuri pe teren propriu și șapte în deplasare (foto mijloc). Cu mențiunea că, dacă până în etapa a VIII-a, Chindia nu se va întoarce definitiv la Târgoviște, pentru a evolua pe propria-i arenă, și va fi gazdă a… Petrolului, la Ploiești, atunci echipa găzarilor va beneficia de avantajul a trei partide la rând acasă: contra CS Mioveni, în runda a VII-a, Chindia (a VIII-a) și FC Botoșani (a IX-a).

Un moment hazliu s-a consumat atunci când fostul mare internațional Ilie Dumitrescu nu a putut să desfacă o bilă, oferindu-i-o mai puternicului ex-portar Bogdan Stelea. Însă, nici acesta nu i-a dat de cap și a fost obligat să trântească un pumn, spărgând cu totul bila! Astfel s-a putut vedea că hârtia dinăuntru avea scris numele de… ACS Petrolul 52 Ploiești! Echipă pentru care, apoi, același vânjos Stelea a scos bila în care se afla scris numărul 1, din tabela Berger, pentru ‘lupi”! Momentul, unic în timpul tragerii la sorți, a fost mult gustat de toți cei prezenți, inclusiv de c[tre președintele executiv al „lupilor”, Costel Lazăr, aflat la fața locului.

Foto: www.digisport.ro, www.fcpetrolul.ro și www.gsp.ro