Gazeta de Prahova

Bogdan Toader: CJ Prahova, în parteneriat pentru realizarea a 4 sensuri giratorii pe DN1

Administrație

Daniel Dimache

Invitat la emisiunea Neconvenţional, realizată ieri de semnatarul acestor rânduri la Ploieşti TV, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a vorbit despre realizarea a patru sensuri giratorii pe Drumul Naţional nr.1, în zonele localităţilor: Tătărani, Păuleşti, Floreşti şi Băneşti.

„Sunt proiecte mici, dar importante. Sunt în derulare documentaţiile, va dura aproape un an acest demers. Am realizat studiile topografice, studiile hidro şi geo şi aşteptăm studiile de fezabilitate. Considerăm că anul viitor vor fi finalizată întreaga parte de documentaţie şi proiectare. Nu sunt lucrări greu de executat, dar pentru o lucrare de o anumită valoare sau una mai mică, documentaţia necesară este aceeaşi”

Bogdan Toader, preşedinte Consiliul Judeţean Prahova

Investiţiile sunt realizate în colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), administrator al DN1. Sensurile giratorii vor fi amplasate în puncte de trafic dificile de pe parcursul drumului, în special la intersecţia cu intrarea spre localitatea Floreşti, unde au loc frecvente accidente de circulaţie, de mare gravitate, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. 

Consiliul Judeţean Prahova este implicat, în aceeaşi colaborare cu CNAIR, în realizarea mai multor investiţii de infrastructură care fluidizează circulaţia rutieră la intrările din DN1 spre zona de nord şi vest a Ploieştiului.  

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline