Bogdan Toader îndeamnă populaţia să nu mai dea şpagă medicilor şi asistenţilor

Daniel Dimache -

Bogdan Toader îndeamnă populaţia să nu mai dea şpagă medicilor şi asistenţilor
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, într-o postare pe pagina personală de facebook, îndeamnă prahovenii să nu mai dea şpagă/”atenţii” în sistemul sanitar, întrucât prin legea salarizării, doctorii, asistenţii şi infirmierii au salarii mărite şi nu mai e nevoie de „stimulentele” pacienţilor. Practic, preşedintele anunţă pornirea de către Consiliul Judeţean, a unei campanii antişpagă în sistemul sanitar, prin informarea cetăţenilor asupra salariilor pe care le are în prezent personalul sanitar. Ca o pledoarie pentru Campania antişpagă, făcând referire directă la cele două unităţi din administrarea CJ Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Ploieşti, Bogdan Toader comunică salariile medicilor, între 16.000 şi 30.000 lei brut, de asemenea salariile asistenţilor, între 4.800 şi 11.000 lei brut, precum şi salariile infirmierilor, între 3.000 şi 5.500 lei brut, iar brancardierii au salarii între 2.500 şi 5.500 lei brut.
 

Iată textul postării preşedintelui CJ, Bogdan Toader:

Consiliul Judetean Prahova a demarat o campanie menită să informeze prahovenii în legătură cu schimbările survenite în urma legii salarizării.

Dacă în urmă cu câțiva ani, ”atenţiile” reprezentau o practică întreţinută și de salariile mici ale cadrelor medicale, dar și de obișnuința oamenilor de a veni ”cu plicul” la spital, crezând că doar așa primesc servicii de calitate, acum, medicii, asistenţii și personalul auxiliar câstigă salarii corespunzătoare muncii prestate. Aceste venituri pot sta la baza unui trai decent și demn, în așa fel încât personalul medical să nu aibă nevoie de ”stimulente” de la pacienți sau de la aparţinătorii acestora. 
Schimbarea trebuie să vină, însă, din ambele părţi!

Consiliul Județean Prahova se străduieşte să ofere condiții decente de lucru pentru cadrele medicale din cele două spitale pe care le administrează, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploiești și Spitalul Obstetrică-Ginecologie Ploiești. 
Înțelegerea efectelor negative ale corupției asupra calității actului medical și a rezultatelor din sănătate este absolut necesară pentru profesioniștii din acest domeniu și în egală măsură pentru pacienți.

Cadrele sanitare trebuie să descurajeze un act medical condiționat, fiindcă este deconcertant și dificil de admis că excelența profesională a unui medic poate coexista cu acte de corupție. Luarea unei poziții cu privire la corupție va conduce la reconstruirea încrederii în sistemul de sănătate.

Pacienții, la rândul lor, trebuie să sancționeze aceste practici care nu au nici o justificare. Astfel, o atitudine nouă, bazată pe încredere, va reda corpului medical demnitatea cuvenită. 
Susținerea măsurilor anti-corupție, o legislație adecvată, educarea generațiilor în spiritul ‘’toleranţei zero’’ pentru practicile lipsite de etică sunt demersuri care vor permite realizarea unui act medical modern.”

 

❗️De pe 2 și până pe 11 august, 1️⃣8️⃣ echipe naționale, printre care și cea a României, se vor întrece la Ploiești și…

Publicată de Federatia Romana de Baschet pe Luni, 29 iulie 2024